Havi hírek
2018. October 08. Monday - 10:49:11 -- Időjárás -- 0

!!444!!!

Egyre kevesebb felhő lesz hétfőtől az égen, ennek hála egész héten kora őszi jellegű lesz az időjárásunk, a csúcshőmérséklet ma 18-25, a hét hátralevő részében csütörtökig 19-24, utána 17-22 fok körül alakulhat. A stabilitást az anticiklonális hatásoknak köszönhetjük, ezek miatt csapadékra nem különösebben kell számítanunk a hét hátralevő részében.

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. October 08. Monday - 10:43:12 -- Gazdaság -- 0

Zoom.hu

Rohamos ütemben növekszik a magyar gazdaság készpénzigénye, egy félév leforgása alatt 10 százalékkal, 504 milliárd forinttal nőtt, ami mögött a nagyobb fogyasztást és a készpénzben való takarékosságot sejti a jegybank.

Az elmúlt években rohamtempóban növekedett a magyar gazdaság készpénzigénye. Ez egyrészt a magyar gazdaság növekedésére utal, másrészt pedig arra, hogy még korántsem nyertek teret a magyar társadalom széles rétegeiben a készpénzforgalmat helyettesítő elektronikus megoldások. Nem mellékesen utóbbiak működtetési költsége jóval kisebb lenne a készpénz-logisztikai kiadásokhoz képest.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. October 08. Monday - 10:39:52 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Rohamosan terjed a Facebookon a Spar 33. maratoni futóversenyén történtek híre: egy fiatal orvos versenyző, Szarvas Gábor vasárnap életet mentett a rendezvényen, újraélesztett egy futót a pesti alsó rakparton.

A beteg légzése, keringése leállt, de a Tűzoltó utcai klinika gyermekgyógyásza kitartóan küzdött érte, és reanimálása után megvárta azt a 22 percet (!), amíg a helyszínre az ellátásra alkalmas mentőautó érkezett Az újraélesztett futót az Országos Mentőszolgálat rohamkocsija vitte el, Szarvas pedig lefutotta a 42 kilométeres maraton hátralévő, 31 kilométerét is.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. October 08. Monday - 10:31:04 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Egy évvel a gyilkosság után különlegesen kiképzett ebekkel is keresik a soroksári nő gyilkosát - írta meg a Blikk.

Az állatok négy napig dolgoztak, közel háromszáz kilométeres területet jártak be. Szagot fogtak többek között a tetthelyhez közelében a Duna-parton, Pesterzsébeten több garázsnál, kocsmánál, a polgármesteri hivatalnál, de egy barkácsáruház azon részlegén is, ahol a köteleket lehet megtalálni.  is. Ez azért érdekes, mert a nyomozás szerint a nőt kötéllel fojtották meg. Az egyik kutya a Teve utcai rendőrpalotához vezette a gazdáit. Az eb a földszinti italautomata után a lifttel a lopásokkal kapcsolatos ügyeket vizsgáló emeletre ment, és annál az irodánál jelzett, ahol a tanúkat és a gyanúsítottakat hallgatják ki.

Tovább a Népszava Onlie oldalára...2018. October 08. Monday - 10:12:54 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Két év alatt ötezerrel nőtt a védelembe vett gyerekek száma Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. Míg 2015-ben 23 ezren tartoztak ebbe a kategóriába, 2017-re számuk 28 ezerre növekedett, és több mint 14 ezer család volt érintett. Noha a védelembe vétel eredetileg a családok segítésére jött létre, a lapunknak nyilatkozó gyermekvédelmi szakemberek szerint sok esetben inkább fenyegetést jelent a szülőknek, mert ha nem tudják teljesíteni a szakhatóságok elvárásait, elvehetik tőlük gyermeküket.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. October 08. Monday - 10:05:51 -- Érdekes -- 0

HVG

2017-ben a francia bulldogból törzskönyvezték a legtöbbet Magyarországon – derül ki a fajtatiszta kutyák tenyésztését összefogó szervezet statisztikájából.

A második legnépszerűbb fajta a magyar vizsla, míg a dobogó harmadik fokát a német juhászkutya foglalja el – írja a divany.hu. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének adatai szerint a negyedik helyezett a bulldog, az ötödik a border collie, a hatodik cane corso. A további sorrend: amerikai staffordshire terrier, szálkás szőrű tacskó, puli, bichon havanais.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...