Havi hírek
2018. October 03. Wednesday - 10:46:56 -- Külföld -- 0

HVG

A Celebesz szigetén kitört Soputan legutóbb 2016-ban volt aktív.

Aspx

Tovább a HVG oldalára...2018. October 03. Wednesday - 10:43:10 -- Politika -- 0

HVG

A Magyar Tudomány Ünnepe. Egyre több előadásról derül ki, hogy nem lehet szólni róla a Magyar Tudományos Akadémián.

Megírtuk, politikai okok miatt a Magyar Tudomány Ünnepére tervezett előadásokat tiltott be a Magyar Tudományos Akadémia, először arról volt szó, a „Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján”, valamint a „A közösségi média jogi oldala” című előadásokat nem fogadják be.

Tovább a HVG oldalára...2018. October 03. Wednesday - 10:38:27 -- Időjárás -- 0

Napi.hu

Míg ezen a héten az átlagosnál hidegebb, jövő héten és utána melegebb idő várható a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) szerint.

Az ECMWF heti hőmérséklet anomália (az átlagostól való eltérést mutató) előrejelzése szerint a jövő és az azt követő hét az átlagosnál melegebb lehet Magyarországon - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. October 03. Wednesday - 10:34:24 -- Politika -- 0

Népszava Online

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amelyben a kabinet 2,75 milliárd forintot csoportosít át a Központi Maradványelszámolási Alapból (vagyis a korábban valamilyen okból fel nem használt pénzből) az egyházak támogatására, azon belül is az „egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatására”. Azt már nem fejti ki a határozat, hogy ez pontosan milyen programokat vagy beruházásokat jelent. Ezen a soron eddig is közel 19 milliárd forint szerepelt a büdzsében, ezt növelték most tovább.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. October 03. Wednesday - 10:29:50 -- Politika -- 0

168 Óra Online

Nemcsak médiaérdekeltségeit, hanem akár kaszinóit is elveszítheti Andy Vajna. A Népszava értesülései szerint legalábbis a filmügyi kormánybiztosról egyre több olyan hír lát napvilágot, hogy a pálya szélére kerül.

Már a nyáron felröppentek hírek arról, hogy Orbán Viktor nem elégedett a filmproducerből kaszinómilliárdossá és médiacézárrá vedlett filmügyi kormánybiztossal, akitől elvehetnek tőle területeket. A TV2 nem tudta felvenni a versenyt az RTL Klubbal, ráadásul a lap informátorai már arról beszéltek, hogy nem csak „talicskázzák, de egyenesen teherautókkal hordják ki” a pénzt a csatornától. Ezzel is összefügghet az a terv, hogy a TV2 csatornái Mészáros Lőrinchez kerülhetnek.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...