Havi hírek
2018. October 01. Monday - 10:47:23 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A korábbiaknál egyszerűbb, áttekinthetőbb felületre vált a Facebook üzenetküldője.

A Messenger frissített külleme néhányaknál már aktiválódott. Mutatjuk az újdonságokat. Még a májusi F8 fejlesztői konferencián jelentette be a Facebook, hogy egyszerűsíti az üzenetküldője felületét, hogy a Messenger tényleg a kapcsolattartásról szóljon.

Tovább a HVG oldalára...2018. October 01. Monday - 10:30:07 -- Belföld -- 0

Napi.hu

Nem elég, hogy az önkormányzatoknak vissza kell utalniuk a fel nem használt uniós támogatásokat, még számlát is kell nyitniuk ehhez az államkincstárnál nem kis összegért.

780

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. October 01. Monday - 10:17:44 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Barry Schultz olyan mértéktelenül írt fel olyan ópiát tartalmú gyógyszereket, hogy az ügyészség már kábítószer-kereskedőként kezelte őt.

Az Egyesült Államokban 157 év börtönre ítéltek egy orvost, mert mértéktelenül írt fel olyan opiát tartalmú gyógyszereket, amelyek súlyos kábítószer-függőséget váltanak ki. Az MTI összefoglalója szerint a több mint másfél évszázados büntetésre ítélt Barry Schultz floridai orvost a CBS televízió 60 perc című vasárnap esti heti műsora mutatta be, abban a riportjában, amelyet az Egyesült Államokban pusztító kábítószerek és gyógyszerek okozta válságról sugárzott.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. October 01. Monday - 10:14:37 -- Belföld -- 0

Népszava Online

A szabálysértési eljárás megindítását kezdetben mellőzhetik, ha az érintett hajléktalan eleget tesz a rendőrök felszólításának, elhagyja a helyét és igénybe vesz valamilyen, a hajléktalan embereknek fenntartott ellátási formát. Viszont ha 90 napon belül 3 alkalommal is figyelmeztetniük kell, megindítják az eljárást. Jöhet a rendőrségi előállítás, majd a bíróság. Ha az „elkövető” vállalja, közérdekű munkával megúszhatja az elzárást – igaz, fél éven belül erre csak kétszer lesz lehetőség. Ellenkező esetben mehet a fogházba.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. October 01. Monday - 10:12:04 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Még az egészségügyi kormányzaton belül is meglepetést okozott, hogy kinevezett főigazgató helyett egy Emmi-utasítással tanácsadó testületet kapott az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken. Az intézménynek június óta nincs főigazgatója, miután Pozsgay Csillát Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere minden előzmény nélkül felmentette. A most létrehozott testület feladata egyebek mellett az intézmény stratégiájának meghatározása, a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, orvosszakmai kérdések megvitatása. Ez utóbbi azért is érdekes, mert a határozatlan időre kinevezett testület öt tagja közül ketten nem is orvosok, és nem is ismertek az egészségügyben.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. October 01. Monday - 10:09:15 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

168 Óra Online

Jármű önkényes elvétele bűntett, rongálás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy kunhegyesi lakos ellen. A 15 éves fiú szombaton 23 óra körüli időben egy kunhegyesi telephely udvarára bemászott és az ott parkoló kisteherautóba beült, azt a benne lévő kulccsal beindította.

A zárt nagykapu áttörésével – nagy sebességgel a hullámpala ajtónak a gépjárművel nekihajtott – a helyszínt elhagyta. A bejelentést követően járőrök a jármű keresésére indultak, amit rövid időn belül meg is találtak, amint a település utcáin haladt, azonban a sofőr a megkülönböztető jelzés ellenére sem állt meg, csak több kilométerre a helyszíntől tudták csak ellenőrzés alá vonni a gépkocsit és vezetőjét.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...