Havi hírek
2018. September 06. Thursday - 10:47:47 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

24.HU

Összehangolt munkával egy órán belül megtalálták az egri rendőrök azt a két bajba jutott nyugdíjas túrázót, akik a Felsőtárkány mellett található erdőben tévedtek el – közölte a rendőrség a honlapján.

Mint írták egy 71 éves maklári nő telefonált segítségért szeptember 4-én fél nyolckor a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába és elmondta, hogy barátnőjével túrázni indult, de útközben eltévedtek.

Tovább a 24.HU oldalára...2018. September 06. Thursday - 10:45:16 -- Időjárás -- 0

!!444!!!

Kelet felé távolodott országunk fölül a hidegcsepp, tudtam meg az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzéséből, mely szerint ezzel északira fordult térségünkben az áramlás.

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. September 06. Thursday - 10:36:22 -- Belföld -- 0

HVG

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az október végéig kiküldött kivonatokkal mintegy félmillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó- vagy vámtúlfizetése van.

Adószámla-kivonatot csak az kap, akinek legalább egy adónemben ötezer forintnál több tartozása, vagy túlfizetése van a tavaly december végi adatok szerint. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt is találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét a tavaly nem, vagy csak késedelmesen teljesítette, és emiatt ötezer forintot elérő pótléka keletkezett.

Tovább a HVG oldalára...2018. September 06. Thursday - 10:30:07 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Legalábbis ezt ígéri a rezidensek szakszervezetének vezetője. Papírt még nem látott róla, de "hallotta".

Megállapodott a Honvédkórház orvosaival az önként vállalt túlóradíjak kifizetésében – mondta Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (Reszasz) elnöke a csatorna Magyarország élőben című műsorában a csütörtöki Magyar Idők szerint.

Tovább a HVG oldalára...2018. September 06. Thursday - 10:27:43 -- Belföld -- 0

HVG

A napokban több mint hatvan embernek szóltak, hogy hagyja el otthonát ideiglenesen Székesfehérvár külterületein, mert a nagy esőzések miatt több patak is megáradt.

Tovább a HVG oldalára...2018. September 06. Thursday - 10:09:18 -- Belföld -- 0

168 Óra Online

A nagy nemzedék lassan visszavonul. A privatizáció őskorszakának hősei sorra adják el cégeiket. Ők azok, akik még az államszocialista gazdaság belvilágában szocializálódtak. Alkat kérdése, ki tulajdonítja sikereit önnön kiválóságának vagy tartja magát mázlistának.

A szentesi sajtmester fia, Magyar József, cégének egykori fejlesztési főmérnöke nem azzal lepte meg a várost, hogy művét, a legnagyobb hazai baromfi-feldolgozónak mondott Hungerit Zrt.-t eladta Csányi Sándornak, a Bonafarm-csoportnak. A búcsú a szokottnál érzelmesebbre sikerült.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. September 06. Thursday - 09:59:47 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Az Országos Nyugdíjas Parlament azt szeretné, hogy az infláció mellett az általános béremelkedést is beépítenék a nyugdíjak emelésébe.

Javaslatukban megélhetésre alkalmas szintet kérnek a nyugdíjas szervezetek. A nyugdíjrendszer fenntartható, a gazdaság növekvő teljesítménye ugyanis fedezetül szolgál a járandóság kifizetésére - mondta Karácsony Mihály, az MSZP kezdeményezésére létrehozott Országos Nyugdíjas Parlament elnöke.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. September 06. Thursday - 09:55:58 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

A 2010 és 2016 közötti hétéves időszakban a Nyugdíjbiztosítási Alapon 378 milliárd forintot keresett a költségvetés. A pénzt nem nyugdíjemelésekre fordították, hanem megtámogattak belőle más állami kifizetéseket.

Ez alapján értelmetlen tartja a nyugdíjrendszer összeomlásáról szóló vitát Kiss Ambrus a Policy Agenda kutatóintézet vezetője. Szerinte a társadalmi szolidaritás jegyében kellene hozzáfogni az átalakításhoz: elengedhetetlennek látszik a nyugdíjmimimum emelése.

Tovább a Napi.hu oldalára...