Havi hírek
2018. August 30. Thursday - 11:46:16 -- Életmód -- 0

Index

Már 17 éves korra látható károsodást okoz az artériáknak a dohányzás és az alkoholfogyasztás brit kutatók szerint – írja az MTI.

Tovább az Index oldalára...2018. August 30. Thursday - 11:33:28 -- Bulvár -- 0

Index

Az itt olvasható cikkben szereplő állításokkal ellentétben

az aszteroida nem közelítette meg a Földet,
nem fújtak riadót
nincs készültség.
Ami van: egy bazi nagy aszteroida ma hajnali fél 4-kor 4,8m km-re lesz a bolygótól, ennél közelebb meg már nem is jön.

Tovább az Index oldalára...2018. August 30. Thursday - 11:11:54 -- Egészség, egészségügy -- 0

Mérce blog

112 orvos mondta fel „önkéntes túlmunkára” vonatkozó szerződését az észak-pesti Honvédkórházban, értesült a Népszava. A sürgősségi centrumban dolgozó szakorvosoktól a kórház vezetése júniusban megvonta ezekre a túlórákra járó pénzt, ezt elégelték most meg.

Volt olyan szakorvos is, akinek a lépés 100,000 forint mínuszt jelentett, de sokan estek el több tízezer forint túlórapénztől.

Így összesen több, mint száz aneszteziológus és traumatológus eshet ki a beosztásból, és kétségessé válhat, hogy a sürgősségi osztály szeptembertől egyáltalán működőképes lehet-e.

Tovább a Mérce blog oldalára...2018. August 30. Thursday - 11:03:00 -- Belföld -- 0

Zoom.hu

Az idei második negyedévben 15,3 százalékkal nőtt a beruházások volumene, ám ez szinte csak az állami és uniós pénzeknek köszönhető. A KSH jelentősen visszavetette az első negyedéves beruházási adatokat.

Legfrissebb jelentésében a hivatal 17,3 százalékról 10,8 százalékra változtatta a beruházások első negyedévi növekedési ütemét.

A gazdaság legfontosabb ágában a feldolgozóiparban a beruházok mindössze 3,2 százalékkal nőttek- ami a rendkívül lanyha vállalati beruházási kedvre utal.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. August 30. Thursday - 10:53:42 -- Belföld -- 0

HVG

Az allergológus szerint a nagyobb gond, hogy képtelenség kiirtani, és a szigorú szabályozás sem hozott érdemi eredményt.

A világon Magyarországon a legtöbb a parlagfű, és láthatóan képtelenség érdemben csökkenteni a számát – mondta Nékám Kristóf allergológus csütörtök reggel a köztévén az MTI híre szerint.

A szakember közlése szerint a parlagfű pollenje által okozott allergiás tüneteket fokozzák a szennyezett levegőben lévő részecskék; a pollenszám idén is jelentősen meghaladja az átlagot, ami arra utal, hogy rendszerszintű problémák vannak a növény visszaszorításában.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 30. Thursday - 10:50:27 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Google Gboard billentyűzete ismét egy különleges funkciót kapott, amivel még személyesebbé tehető a csevegés.

Elsőre talán kevesen akarnák lecserélni a mobiljuk alapértelmezett billentyűzetét egy külsős klaviatúrára, a Google azonban mindent megtesz azért, hogy az ő alkalmazásukat használjuk. A Gboard ugyanis egy billentyűzet, amit androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is telepíthetünk. A Google a nyár közepén már kijött egy jópofa frissítéssel: a billentyűzet segítségével már morzézva is elküldhettük az üzenetünket. Most egy újabb különlegességgel készültek.

Tovább a HVG oldalára...