Havi hírek
2018. August 28. Tuesday - 09:53:22 -- Időjárás -- 0

Index

Közép-Európa és így a Kárpát-medence időjárását ismét anticiklon alakítja a következő napokban. Száraz, egyre melegebb levegő áramlik fölénk, csapadékra néhány napig nem kell számítani, és a hőmérséklet is egyre több helyen emelkedik 30 fok közelébe a délutáni órákban, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább az Index oldalára...2018. August 28. Tuesday - 09:50:56 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Az uniós agrárpolitika eszközeivel és tagállami intézkedésekkel is meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedését - mondta Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 hétfő reggeli műsorában.

Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is 65 év feletti a gazdák harmada. Hozzátette, hogy nyugaton a családi vállalkozások generációról generációra öröklődnek, Magyarországon azonban sok gazda családból hozott tapasztalatok nélkül indít vállalkozást, ezért őket nem csak anyagi eszközökkel, hanem tanácsadással és képzésekkel is támogatni kell.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 28. Tuesday - 09:45:39 -- Sport -- 0

Népszava Online

Pakson játszott a Puskás Akadémia, a csapatot egyetlen szurkoló kísérte el a meccsre.

A Puskás Akadémia Pakson játszott hétvégén a magyar bajnokság hatodik fordulójában. Mivel a felcsúti csapatra Felcsúton se nagyon kíváncsiak az emberek, nem meglepő, hogy Paksot sem lepték el a szurkolók: konkrétan egyetlen darab Felcsút-drukker nézte végig a csapata 3-2-es vereségét – írja az Index Mindeközben rovata.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 28. Tuesday - 09:40:19 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszabadság Online

A magánszolgáltatók bevonása nélkül gyorsan megbukhat az országos vastagbélrák-szűrés. Az állami rendszerben nincs elég doktor, asszisztens és kolonoszkóp.

Egyelőre bizonytalan, hogy milyen lendülettel startolhat a Kásler Miklós által a múlt héten bejelentett országos vastagbélszűrő-program. Szakemberek szerint ugyanis hiába készülnek erre már két évtizede, továbbra is tisztázatlanok a részletek.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 28. Tuesday - 09:36:56 -- Oktatás -- 0

168 Óra Online

Számos család csak hitelből tudja finanszírozni a tanévkezdést, ezért a személyi kölcsönök piaca augusztus-szeptemberben rekordokat döntöget – írja a Népszava.

A tanszerek, a ruhák és cipők megvásárlásán túl a nagyobb gyerekeknek albérletet is kell keresni, amelyért több havi kauciót kell fizetni. Az elmúlt években a május-júliusi időszak személyihitel kihelyezéseinél akár 12 százalékkal is magasabb volt az augusztus-októberi mennyiség. Míg 2015. május-júliusában például mintegy 34 milliárd forint személyi kölcsönt folyósítottak a bankok, augusztus-októberben már 38 milliárdot.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...