Havi hírek
2018. August 21. Tuesday - 10:23:08 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Google világszerte minden mobilos felhasználó számára elérhetővé tette a bizalmas módot, de a dolognak vannak hátulütői is.

Hvg

Tovább a HVG oldalára....2018. August 21. Tuesday - 10:19:00 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

ATV

A készenléti rendőrök határozott beavatkozásának köszönhetően nem ugrott le a felső rakpartról a férfi.

A Készenléti Rendőrség gépkocsizó járőrei hétfő délután a Szabadság hídtól nem messze, a Műegyetem Rakparton egy férfire figyeltek fel, aki a felső rakpart járdáján lévő elválasztó kerítésen átlépett, majd leguggolt a kerítés talapzatára és fél kézzel kapaszkodva, meredten nézett lefelé – írja a police.hu.

Tovább a atv.hu oldalára...2018. August 21. Tuesday - 10:15:12 -- Gazdaság -- 0

Napi.hu

A kínai főváros lakói egy évtizede nem láttak maguk fölött olyan kék eget, mint az elmúlt napokban, mert sikerült mérsékelni a szmogot. Kevésbé jó hír, hogy emiatt nő a gigantikus ország gázfogyasztása, ami közvetve hatással van a gázárakra az egész világon.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 21. Tuesday - 10:09:05 -- Életmód -- 0

Népszava Online

A szénhidrátban túl magas, de a túl alacsony étrend is korábbra időzíti a halált, állítja a Lancet című folyóiratban megjelent új tanulmány.

Nyolc nagyszabású tanulmányt fésültek össze a kutatók, és arra jutottak, hogy aki egészségesen akar élni, annak étrendjében szénhidrátnak igenis lenni kell - csak éppen mérsékelt mennyiségben. Az étrend teljes kalóriamennyiségét nézve akkor van baj, ha 40 százaléknyi szénhidrátnál kisebb vagy a 70 százaléknyinál nagyobb az arány. A következmény pedig az, hogy megugrik a korai halálozás kockázata.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 21. Tuesday - 10:05:00 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Az alapellátásban dolgozó szakemberek a családi pótlék megkurtításával büntetnénk a gyermekeik fogaival nem törődő szülőket és térítésdíjas kezelésekkel pótolnák a rendelőik működtetéséből hiányzó összeget.

Meglehetősen provokatív javaslattal állt elő Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke. Egyebek mellett azt javasolja a kormányzatnak, hogy vonja meg a családtámogatás egy részét, ha a szülő nem viszi el a gyerekét az iskola fogorvosa által javasolt kezelésre. Azt is indítványozta, hogy a fogászati ellátásból hiányzó összeg pótlására a kormány vezessen be a felnőttek esetében átlagosan 3-4 ezer forintos önrészt a most még térítésmentes kezelésekért.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 21. Tuesday - 09:58:01 -- Politika -- 0

168 Óra Online

A kétfarkúak elképzelték, milyen utasítást kaptak a munkások: Azonnal szedjétek fel, ami színes! A többi maradhat. Ahogy egy kommentelő megjegyezte: ilyen, amikor a rosszindulat hülyeséggel párosul.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. August 21. Tuesday - 09:54:19 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

168 Óra Online

A cukrászda bezárása után a helyiség üresen állt, és szép lassan eltűntek a 3000 négyzetméteres épület bérlői is, amivel a cég bevételei 100 millió forintról kevesebb mint 2 millióra apadtak.

A Stena tavaly év végén értékbecslést készíttetett a házról, amit a cég 2017-es éves beszámolójában így foglaltak össze: „az értékbecslő által készített kimutatás alapján az épület piaci értéke 2017. 12. 31-én 5 300 000 euró”. Az ingatlan értéke az év elején tehát körülbelül 1,7 milliárd forint körül mozoghatott. Néhány hónappal később viszont már 9 millió euróért (mintegy 2,9 milliárd forintért) adták el.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. August 21. Tuesday - 09:50:15 -- Politika -- 0

168 Óra Online

Miután kiderült, hogy szándékosan éheztetik a tranzitzónában a menekülteket (azokat, akik „nem berontottak, hanem szabályosan bekopogva kértek bebocsátást”), hátha így rá tudják venni őket, hogy visszamenjenek Szerbiába, Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője cselekedetre szánta el magát. Augusztus 20-án élelmiszercsomagot, kenyeret, halat és almát vitt a menekülteknek, hogy teljesítse Szent István intelmeiben foglalt és a kereszténység alapvető előírásait. Bár a hivatalos Magyarország mindent megtett, hogy megakadályozza, hosszú kálvária után végül sikerrel járt. De nem Magyarországon.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...