Havi hírek
2018. August 18. Saturday - 11:46:50 -- Időjárás -- 0

HVG

A szombati időjárás után a vasárnap pazar lesz, a hétfő délelőtt is, de délutántól gomolyfelhőt, esőt mondanak, a levegő is lehűl.

Augusztushusz

Tovább a HVG oldalára...2018. August 18. Saturday - 11:44:13 -- Európai Unió -- 0

Napi.hu

Az elmúlt évek egyik legfontosabb közös európai projektje, a közös európai tőkepiac megteremtését célzó kezdeményezés komoly késedelemben van. A szükséges intézkedések meghozatala késlekedik, s ezzel a 2019-es határidő betartása álomnak tűnik.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 18. Saturday - 11:41:05 -- Külföld -- 0

Népszava Online

További három halottat találtak a genovai hídomlás romjai alatt, így 41-re nőtt az azonosított halálos áldozatok száma.

1204756

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 18. Saturday - 11:36:00 -- Blog -- 0

Népszava Online

„Látogatásaink alkalmával a közeli rokonságtól általában tasakos Siót kapott, amit rögtön benyakalt, és be is rúgott tőle, ebből viszonylag könnyen rájöttem, hogy Kálmán bácsi tasakos Sió formájában veszi magához a szokásos adag vodkáját.”

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 18. Saturday - 11:30:16 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

Csalódást okozott okozott a Standard & Poor's azzal, hogy pénteken - magyar idő szerint - éjjel megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek “BBB mínusz/A-3” szintű, befektetési ajánlású besorolását.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 18. Saturday - 11:26:11 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Még nem oldotta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azt az adminisztrációs problémát, amely miatt nem tudnak rezidenseket felvenni a kórházak – számol be az Inforádió.

Már két hete kiderült, hogy – mint megírtuk – a közszférában érvényes létszámstop miatt a rezidenseket foglalkoztató Állami Egészségügyi Ellátóközpont nem veheti fel a frissen végzett orvosokat. A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint adminisztratív figyelmetlenségről van szó, amit azonban még nem tudtak orvosolni.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. August 18. Saturday - 11:13:08 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

168 Óra Online

A debreceni üzemlétesítés kapcsán emlegetett Kismacs melletti értékes szántóföldek helyett egészen máshol épülhet fel a BMW-gyár – írja a Népszava. A napilap helyszíni riportja szerint ugyanis gázvezetékek, vasúti sínek és egyéb fejlesztések árulkodnak arról, hova kerülhet valójában.

De az még kérdés, hogy vajon, minek vesz meg az állam akkor 1 milliárd forintért 400 hektárnyi kiváló termőföldet.
Emlékezetes: „valóban termőföldeken valósul meg a BMW-gyárlétesítése, de ezek értéke csak 1 milliárd forint, amely 320-szor kisebb tétel, mint a beruházás teljes 1 milliárd eurós értéke” – állította Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a keddi kormányinfón, megerősítve a július végi bejelentéskor elhangzott bejelentést, amikor azt mondták, Kismacs és Nagymacs határában épülhet fel a gyár.

Tovább a 168 Óra Online...2018. August 18. Saturday - 11:08:38 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Drámai helyzetben van az alapellátás. Ennek ellenére az Emmi ebből a kasszából szüntetné meg a betegszállításban kialakult forráshiányt és a gyermekellátás költségeinek alultervezettségét.

Kétnapos véleményezési határidővel jelent meg a kormány honlapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) „A egészségügyi szolgáltatások finanszírozásának és az egészségügyben dolgozók bérnövelésének a szabályairól szóló" rendelettervezete, amely egészen meghökkentő költségvetési átcsoportosítási javaslattal áll elő.

Tovább a 168 Óra oldalára...