Havi hírek
2018. August 17. Friday - 10:40:48 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

“Amikor a telefont használja, tartsa a kagylót a füléhez. Azt a részét, amelyiknél nincs vezeték.”

Telefon

Tovább a HVG oldalára...2018. August 17. Friday - 10:37:26 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Garázdaság, kifosztás és más bűncselekmények miatt kell felelnie a 41 éves budapesti L. Ferenc Györgynek, akir a VII. kerületi Bethlen utcában előbb lakóházak kapuit és postaládáit rongálta meg szerdán késő este, majd belekötött több járókelőbe.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 17. Friday - 10:34:23 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

"Kommentár nélkül" címmel tett közzé egy videót a rendőrség, amelyhez valóban csak annyit írtak, "ebből most nem lett tragédia, de ez nem a sofőrön múlt", illetve hogy a nyugalom megzavarására alkalmas felvételről van szó.

A videón, amely a felirata szerint a 11-es főúton készült, az látható, hogy két felnőtt és két gyerek érkezik a zebrához, a belső sávban haladó autók pedig meg is állnak, hogy átengedjék őket. A társaság meg is kezdi az átkelést, a külső sávban érkező autó azonban ennek ellenére sem áll meg a gyalogátkelő előtt, és végül el is gázolja mind a négy embert, köztük a két gyereket.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 17. Friday - 10:26:30 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

A nők és a nyugdíjasok munkába állása töltheti fel Magyarországon a betöltetlen álláshelyeket, ám ehhez új foglalkoztatási formák szükségesek.

A foglalkoztatás markáns bővülése egyrészt a gazdaság erősödésének, másrészt a munkaerőhiánynak a következménye, valamint több olyan intézkedésnek (EKÁER vagy az online pénztárgép bevezetése), amely kifehéríti a feketemunkát - idézi a Világgazdaság Horváth Andrást, a Takarékbank elemzőjét.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 17. Friday - 10:20:00 -- Politika -- 0

Népszava Online

A Fideszben meggyőződéssé vált, hogy a választásokat az ösztönökre alapozó ígéretekkel kell megnyerni.

A korábbi miniszter és MTA-elnök szerint viszont egy pillanat alatt elfordulnak a szavazók a Fidesztől is, ha gazdasági nehézségekkel kerül szembe az ország. A populizmus, az ösztönökre ható politika hosszabb távon biztos, hogy nem működik. A kérdés sokkal inkább az, hogy mikor mond csődöt – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Pálinkás József, az MTA korábbi elnöke.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 17. Friday - 10:16:38 -- Politika -- 0

168 Óra Online

A többpártrendszer hajnalán volt érezhető az a felbuzdulás, hogy boldog-boldogtalan ki akarta próbálni magát politikusként. Közülük többen azt hitték, hogy a bennük buzgó elhivatottság és az ismertség is elég a sikerhez.

Színészek, írók, sportolók versengtek a számukra kevéssé ismerős pályán a közönség kegyeiért. Bár a legtöbben a kezdet kezdetén kirostálódtak, vagy később lanyhultak az ambícióik, néhányuknak sikerült a váltás. Igaz, zömüknek epizodistaként. Mégis, reményteljes, izgalmas időszaka volt ez a rendszerváltásnak, már csak azért is, mert éppen a régi beidegződéseket, rutint, „elvtársi mentalitást” kellett sutba dobni ahhoz, hogy szóhoz, poszthoz juthassanak egy új köztársaság tisztjei.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. August 17. Friday - 10:14:17 -- Közélet -- 0

168 Óra Online

Miután a világhíressé vált csigás videó bemutatta, hogy a Debrecen–Mátészalka-vasútvonal egyes szakaszain még egy jelmezben futó ember is lehagyja a vonatot, az akciót szervező MátészalkaLeaks tagjait többen is megvádolták: valójában Soros-ügynökök, és a vasútvonal felújítását csak azért követelik, hogy azon migránsokat lehessen szállítani Mátészalkára.

Szerencsére a csoporttagoknak van humorérzékük, kézlegyintéssel elintézték ezt az ostobaságot. Amúgy is megszokták már a támadásokat, jól kezelik a konfliktusokat. A 2015 óta működő csapat több mint kétszáz helyi ügyben járt már el, számos problémát sikerült megoldaniuk, vagy legalábbis előbbre mozdították a dolgokat. Eddig egyetlen migráns sem élvezte tevékenységük hasznát, kizárólag a Mátészalkán és környékén élők. Sok ezren.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. August 17. Friday - 10:10:24 -- Politika -- 0

ATV

„Öreg vagyok. Bigott kommunista nem vagyok, nem is voltam”
 – fogalmazott a filozófus, majd hozzátette, a „Fidesz-uraknak” három szitokszó áll a rendelkezésére: a kommunista, a Soros-bérenc és a buzi. „Ezt választotta ki a három lehetőség közül. Szerintem a Soros-ügynök jobb választás lett volna, Magyarországon mindenki tudja, hogy ellensége voltam a Kádár-rendszernek” – mondta Heller az ATV-nek, aki szerint ha valaki szitkozódva felel az érvekre, annak soha nincs igaza.

Tovább az ATV oldalára...