Havi hírek
2018. August 16. Thursday - 10:42:32 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Zoom.hu

Még nem is döntöttek róla, de a kormány már kampányol a nyugdíjprémiummal. Vagyis határozat még nincs róla, de már most tudni novemberben átlagosan egyszeri, 12 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok – közölte a Pénzügyminisztérium.

A kormány majd valamikor ősszel dönt arról, hogy kifizetik-e a törvény szerint járó nyugdíjprémiumot novemberben a nyugdíjasoknak. Nem árulunk el nagy titkot – igen, mert a törvény szerint az jár. Minden olyan évben amikor a gazdaság növekedése meghaladja a 3,5 százalékot, és miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul, akkor jár a 12 ezer forintos kiegészítés.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. August 16. Thursday - 10:39:03 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Negyedik alkalommal is az Extreme Digital lett a legnagyobb hazai online kereskedő – derül ki a GKI Digital rangsorából.

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 16. Thursday - 10:33:59 -- Gazdaság -- 0

Napi.hu

Július 26-tól megszűnt a magánszemélyek 75 százalékos mértékű különadója, már a 2018. január 1-jétől megszerzett jövedelmekre sem kell alkalmazni - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján szerdán közzétett tájékoztatóban.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 16. Thursday - 10:26:42 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert - állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be.

A kutatók megállapították, hogy az e-cigarettázás az immunrendszert is veszélyeztetheti: gátolja az immunsejtek működését a tüdőben és fokozza a gyulladást. A tudósok óvatosságra intettek a széles körben elterjedt nézettel kapcsolatban, hogy az e-cigaretta használata biztonságos.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 16. Thursday - 10:19:37 -- Oktatás -- 0

Népszava Online

A trafiktörvény felett bábáskodó egykori miniszter lesz a dohányzás visszaszorításának felelőse. Nem lesz könnyű dolga, a magyarok csak lassan teszik le a cigarettát.

Rablóból lesz a legjobb pandúr – akár ez a közmondás is eszébe juthat annak, aki meghallja a hírt: Lázár János korábbi tárcavezető feladata lesz miniszteri biztosi szinten a kormány dohányzást visszaszorító stratégiájának kidolgozása és koordinálása.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. August 16. Thursday - 10:14:52 -- Belföld -- 0

168 Óra Online

Elfogadhatatlannak tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy az érintetteket képviselő szakszervezetekkel tartott érdemi egyeztetés, illetve bármilyen hatásvizsgálat nélkül jelent be a kormány a sajtón keresztül 15-20 százalékos leépítést a közszférában, egzisztenciális bizonytalanságba sodorva emberek ezreit. 

A konföderáció álláspontja, hogy először a feladatok áttekintésére lenne szükség, s ahhoz kellene hozzárendelni a szükséges létszámot. Ám amíg ez nem történik meg, csak felesleges számháború folyik. A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyetért azzal, hogy minderről az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban mielőbb egyeztetést kell folytatni, és tisztázni, hogy hol és mennyi dolgozóra van szükség.

Tovább a 168 Óra Online oldalára....2018. August 16. Thursday - 10:11:22 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

168 Óra Online

Nem került a környezetbe egészségre ártalmas izotóp a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - állapította meg a katasztrófavédelem, miután tegnap késő este radioaktív szivárgás veszélye miatt ki kellett üríteni a ferihegyi 2B terminált és környékét, és le kellett zárni az oda vezető utakat.

A lezárást már szerda este 22 óra 40 perc körül feloldották a nemrég véget ért Sziget Fesztivál miatt zsúfolásig megtelt repülőtéren. Az MTI értesülése szerint egy magyarországi cég rendelte a sugárzó anyagot, amelyet az oroszországi Dimitrovgradból hoztak a törökországi Isztambulon keresztül Budapestre egy szerda esti járattal.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...