Havi hírek
2018. August 05. Sunday - 10:28:03 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Elfogtak egy férfit csörötneki házában a rendőrök, a házkutatás során a lakásban és egy másik, a település külterületén lévő ingatlanban lőfegyvert, gázriasztófegyvert, légpuskát, viperákat, több kést, lőszereket, továbbá petárdákat foglaltak le.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 05. Sunday - 10:24:10 -- Gazdaság -- 0

Menedzsment Fórum

A méz itthoni népszerűsítésének köszönhetően hét év alatt több mint a duplájára nőtt a mézfogyasztás Magyarországon - derült ki az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkárának szavaiból.

Feldman Zsolt szombaton Jászberényben, a 31. nemzetközi mézvásár és méhésztalálkozó megnyitóján közölte: az egy főre jutó éves mézfogyasztás a 2010-ben jegyzett mintegy 30 dekagrammról csaknem 80 dekagrammra emelkedett. Ez egy szép ugrás, még annak tudatában is, hogy a Nyugat-Európában ennél jóval több mézet esznek.

Tovább a Menedzsment Fórum oldalára...2018. August 05. Sunday - 10:18:32 -- Időjárás -- 0

BorsOnline

A sokkoló élményről a Facebookon számolt be egy nagyszülő. Mint írta, úgy érzi, hogy az őrangyalok vigyáztak rájuk és két kis unokájukra. A hölgy szerint, amit átéltek, azt szavakkal szinte képtelenség megfogalmazni, és nagyon nehezen teszik túl magukat a történteken.

Miután lecsapott a villám, fekvő, mozdulatlan embereket, rémülten kiabálva menekülő strandolókat láttak. A villám közvetlenül a levélíró házaspár mellett csapott le, de nekik és unokáiknak nem esett bajuk. Ugyanakkor kifogásolják, hogy a „riasztás, figyelmeztetés egy nagy nulla volt”. Szerintük vihar esetén egy hangos riasztó, vagy kifüggesztett figyelmeztetés sokat segítene.

Tovább a BorsOnline oldalára...