Havi hírek
2018. July 30. Monday - 10:47:12 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

A rendszer segítségével feltérképezhető, hogy a cégek kivel üzletelnek és milyen áron, emiatt aggódnak a vállalkozók.

Egyre több érzékeny adathoz jut a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): az állami hatóság az online számlázási rendszerben olyan adatokat tárol a cégekről, amelyek alapján fel lehet térképezni, hogy egy vállalkozás kivel üzletel, milyen áron adja a termékeit, valamint mikor és mekkora kedvezményt biztosít a termékei vagy szolgáltatási után – írja a G7.hu, hozzátéve: egyre többet hallották vállalkozóktól, hogy aggódnak.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. July 30. Monday - 10:42:40 -- Politika -- 0

Népszava Online

Eugen Tomac azonnali reagálást vár a román államfőtől.

A bukaresti parlament két ellenzéki pártjának vezetője is sértőnek nevezte Orbán Viktornak és Semjén Zsoltnak a román centenáriummal kapcsolatban a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen (Tusványoson) tett kijelentéseit, és a román kormány válaszát sürgette – írja az MTI.

Tovább a Népsza Online oldalára...2018. July 30. Monday - 10:38:24 -- Politika -- 0

Népszava Online

Változtatni akarunk azon, hogy a kormány számára csak egy kipipálandó feladat az érdekképviseletekkel való egyeztetés - mondta Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének júniusban megválasztott elnöke.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. July 30. Monday - 10:36:45 -- Időjárás -- 0

Népszava Online

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. July 30. Monday - 10:29:48 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Az eső oltotta el a lángokat, ezért nem égett le az egész étterem.

Ahogy arról beszámoltunk, szombatra virradóra valaki megpróbálta felgyújtani Hajdú Péter törökbálinti éttermét, a Like Bistrót. A Blikk azt írja, az étterem be volt kamerázva, így felvétel is készült a gyújtogatási kísérletről.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 30. Monday - 10:22:57 -- Gazdaság -- 0

HVG

A fizikai dolgozók körében a szakmunkások 1041 forintos, míg a betanított munkások 967 forintos átlagos órabérre számíthattak.

Idén a második negyedévben 13 százalékkal magasabb, 1000 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, mint az előző év azonos időszakában, 2016. második negyedévéhez viszonyítva pedig mindez átlagosan 32 százalékos növekedés – derül ki a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer dolgozó béradatai alapján készített, legutóbbi elemzéséből.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 30. Monday - 10:20:43 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A fejlesztők még javában dolgoznak rajta, de a vadonatúj kinézethez tartozó fontosabb elemek már elérhetők a Chrome-ban. Mutatjuk, hogyan csalogathatja elő őket.

Csupán néhány napja, hogy kiderült, portfóliója minden elemét új köntösbe öltözteti a Google. A Gmail böngészős verziója már hetekkel ezelőtt megújult, de a mobilos változat még javában készül, és ugyanilyen kaliberű átalakulásra lehet számítani a Drive, és a Fotók esetében is. Néhány kép már ki is szivárgott a várható arculatról.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 30. Monday - 10:12:45 -- Blog -- 0

HVG

Tokfalvi Elek elemzése a tusnádfürdői beszédről.

Tovább a HVG oldalára...