Havi hírek
2018. July 25. Wednesday - 11:00:20 -- Politika -- 0

Nyugat.hu

Ha nyár, akkor rekord. Júniusban 94 534 fővel az eddigi legmagasabb szintre ért az Ausztriában dolgozó magyarok száma. Az eddigi csúcs márciusban volt, 91 715 fővel, de az előző években általában új és új rekord született a nyár utolsó hónapjában is, így lehet, hogy az idén is folytatódik még a növekedés - írja a privátbankár.hu.

Tovább a Nyugat.hu oldalára...2018. July 25. Wednesday - 10:37:16 -- Média -- 0

Népszava Online

Jelenleg nincs döntés arról, hogy újra indulna a Szabad Európa Rádió magyar adása - válaszolta az amerikai külügyminisztérium illetékes testülete a Népszava érdeklődésére.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. July 25. Wednesday - 10:32:07 -- Politika -- 0

Népszava Online

A kormány szerdán tárgyal arról, hogyan kaphatja meg minden, fával fűtő a 12 ezer forintos támogatást, amit még a választások előtt megígértek.

Azok számára, akik fával fűtenek, valamilyen formában lehetővé kell tenni a 12 ezer forintos rezsitámogatást – fogalmazott tegnap újságírói kérdésre a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint a témát a szerdai kormányülés tárgyalja. Gulyás nyilatkozatában nem tette egyértelművé, hogy az eddigi tüzelőtámogatás kibővítéséről, csak pontosításról lenne szó.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. July 25. Wednesday - 10:27:48 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Miközben elég nehéz lebukni, az elmúlt öt évben megháromszorozódott a szociális és a jóléti juttatásokkal való visszaélések száma, így a táppénzcsalás is – derül ki egy friss egészséggazdasági kutatásból.

Táppénzt az csal, aki nem beteg, mégis kiíratja magát az orvossal. Leggyakrabban a mezőgazdasági idénymunka, építkezés idején, olykor munkahelyváltás előtt, vagy nyaralás miatt kérik néhány nap igazolását az orvostól. A betegség első 15 napján a munkáltató állja a cehet és betegszabadság címén fizet ellátást az alkalmazottjának, a 16. naptól pedig az egészségbiztosítóé a költség.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. July 25. Wednesday - 10:19:45 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Google számára a 2018-as év a nagy átalakítások éve, a Gmail is a Chrome is megújult már.

A jelek szerint azonban még közeleg néhány módosítás, melyek némelyike igencsak más külsőt ad majd a népszerű szolgáltatásoknak. Az idei egyértelműen a nagy változások éve a Google-nél. A cég rég nem látott ráncfelvarrásba kezdett a különböző termékeinél: először a Gmail újult meg, majd a Chrome-hoz is hozzányúltak.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 25. Wednesday - 10:15:45 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

HVG

Az „aranycsapat tizenkettedik játékosaként” tartották számon.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 25. Wednesday - 10:12:50 -- Gazdaság -- 0

HVG

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint kb. 100 ezer embert át lehetne csoportosítani a közszolgálatból a versenyszférába.A racionalizálással az állami szféra is nyerne.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ főtitkára) a Világgazdaság szerdai számában azt nyilatkozta, hogy nemcsak a köztisztviselők, kormánytisztviselők soraiban, hanem az állami és az önkormányzati vállalatoknál is ésszerűsíthető lenne a humánerőforrás-gazdálkodást.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 25. Wednesday - 10:09:52 -- Oktatás -- 0

Népszava Online

Egy áprilisban veszítő képviselő, Kucsák László az egyik lehetséges vezető a Klebelsberg Központ élére. A másik egy volt szakszervezeti vezető, aki többször bírálta a kormány oktatáspolitikáját

Lassan egy hónapja nincs elnöke az állami iskolafenntartónak, miután az eddigi vezető, Solti Péter megbízatása június végén lejárt. Oktatási forrásokból úgy értesültünk, két név is felmerült a Klebelsberg Központ (KK, korábbi nevén KLIK) elnöki posztjának betöltésére: az egyik Hajnal Gabriella jelenlegi szakmai elnökhelyettes, a másik pedig Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre egykori fideszes országgyűlési képviselője.

Tovább a Népszava Online oldalára...