Havi hírek
2018. July 23. Monday - 10:05:04 -- Politika -- 0

Mérce blog

Magyarországon egyre ritkábban beszélünk a rasszizmusról. No nem azért, mert nem lenne riasztó mértékű rasszizmus a magyar közéletben. Nem szokás rasszizmusról beszélni, mert a közhiedelem úgy tartja, nem érdekel ez senkit, meg alapvetően amúgy is a többség egyetért a rasszista kijelentésekkel vagy cselekedetekkel.

Tovább a Mérce blog oldalára...2018. July 23. Monday - 10:02:01 -- Oktatás -- 0

Zoom.hu

A fővárosban egy év alatt 16 százalékkal nőtt az elérhető albérletek száma a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtt, és a többi egyetemvárosban is bővült a kínálat.

A bérleti díjak tavalyhoz képest a legtöbb helyen enyhén emelkedtek. Budapesten az átlagos bérleti díj 150 ezer forint. A fővárosi garzonok 110-120 ezer forintba kerülnek havonta. Pécsen, Debrecenben és Szegeden a kisebb lakásokért 74-85 ezer forintot kell adni, a nagyobbakért 100-106 ezer forintot.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. July 23. Monday - 09:58:50 -- Sport -- 0

Átlátszó

A magyar kormány június elején 600 millió forintot adott a Magyar Jégkorong Szövetségnek: sajtóértesülések szerint arra kapták a támogatást, hogy a következő idényben a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék a szlovák bajnokságban játszhasson. Szlovák lapok szerint a két magyar csapat fejenként félmillió eurót fizetett a Tipsport Ligának, és az emiatt fogadta be a két magyar klubot.

Tovább az Átlátszó blog oldalára...2018. July 23. Monday - 09:55:20 -- Belföld -- 0

HVG

Elvileg 2022-23-ra el kellene készülnie a három nagy budapesti centrumkórháznak.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 23. Monday - 09:52:47 -- Belföld -- 0

HVG

Elhagyott házak sorjáznak országszerte, főleg a falvakban, és nem csak azért, mert a fiatalok a városokba költöznek. Csongrád megyei falvakban kutattuk a jelenség okát, no meg azt, mit lehet tenni ellene.

Az én szomszédomban is patkányok vertek tanyát, azt sem tudom, hogy kié, évek óta üres – vágja rá egy férfi Pitvaroson, a makói járásban, amikor elmondom, hogy a szaporodó „kísértetházak” miatt jöttem a faluba. Szabolcs a szomszédos Ambrózfalván lakik ugyan, de a lakatlan, összedőlő házakból ott is egyre több van.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 23. Monday - 09:50:21 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az ingyenes internet sugárzására alkalmas drón fejlesztését néhány hete ugyan leállította a Facebook, de mint kiderült, párhuzamosan futtattak egy másik, hasonló projektet is, amely most révbe érni látszik.

Június végén kissé váratlanul – de talán nem meglepő módon – jelentette be a Facebook, hogy bezárják a boltot, nem fejlesztik tovább az ingyeninternetet szóró drónt. Annak ellenére sem, hogy a korábbi tesztek meglehetősen ígéretesek voltak. A döntés azoban nem jelenti azt, hogy Zuckerbergék felhagynának az ingyenes internet szolgáltatásával.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 23. Monday - 09:48:10 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

A kábítószert két utas bőröndjeinek dupla falába rejtve találták meg a pénzügyőrök a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 23. Monday - 09:46:25 -- Belföld -- 0

HVG

Közvélemény-kutatást készített a Medián Jávor Benedek megbízásából. A magyarok többsége nem szeretné, ha orosz részvétellel új atomerőmű épülne Magyarországon.

A Népszava számol be a kutatásról, a júniusi adatfelvétel legnagyobb tanulsága, hogy a bővítést általánosságban is csupán a lakosság 41 százaléka támogatja, 51 százaléka pedig elutasítja. A tervnek egyedül a Fidesz-szavazók körében van minimális többsége, minden más társadalmi csoportban az ellenzők vannak többen.

Tovább a HVG oldalára...