Havi hírek
2018. July 07. Saturday - 10:27:13 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Zoom.hu

A nyugdíjasok fogyasztása átlag felett nőtt az elmúlt években, ám a nyugdíjak összege és a magyar nyugdíjasok fogyasztása még így is elmarad a cseh vagy szlovák idősekétől, az osztrák nyugdíjasok lehetőségei pedig fényévekre vannak.

Vagyis magyar nyugdíjasok viszonylag kis jövedelemcsökkenést szenvednek el a nyugdíjba vonuláskor, hisz az első nyugdíj az utolsó fizetés legalább 80 százaléka – ám összegszerűen ez még mindig nagyon kevés nyugdíjat jelent. 2013 volt az utolsó év, amikor a nyugdíjak reálértéke gyorsabban emelkedett, mind a kereseteké, azóta fordult a kocka, és évről-évre nyílt az olló a nyugdíjemelések és a béremelések között.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. July 07. Saturday - 10:18:31 -- Gazdaság -- 0

HVG

Egy Malév-utódcég miatt adna egérutat a felszámolás alatt álló cégeknek a kormány az Index szerint.

A jogi módosítás súlyos károkat okozna az üzleti életnek. A módosítás jogi megoldása pedig jogalkotási gyöngyszem.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 07. Saturday - 10:14:33 -- Belföld -- 0

HVG

Nem hibázott a Greenyard, ahol több fagyasztott termék is készül, állítja a Nébih a Magyar Időknek.

A hatóság azt is közölte: a Listeria monocytogenes baktérium jelenléte önmagában nem jelent problémát egy hűtőipari üzemben, ahol közvetlen fogyasztásra szánt élelmiszert nem gyártanak.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 07. Saturday - 10:11:53 -- Időjárás -- 0

HVG

Nyugat-Magyarországnak hamarabb lesz jó ideje, a keletieknek később, sőt lesz olyan, ahol egész nap esni fog az eső - de az ország nagy részén eláll, és kisüt a nap.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 07. Saturday - 10:07:54 -- Gazdaság -- 0

HVG

Előbb-utóbb mindenki megérzi az inflációnak lökést adó forintgyengülés hatásait.

Ezekhez jön még a béren kívül juttatások megnyirbálása. A jegybank elkésett a beavatkozással, és minél tovább lazsál, annál többet kockáztat.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 07. Saturday - 10:05:51 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Már rövid idő alatt a kórházi fertőzések 20-30 százalékos csökkenését várja az egészségügyi tárca a z Orbán-kormány honlapján pénteken nyilvánosságra hozott jogszabály-tervezettől. Kásler Miklós miniszter a hét elején jelentette be, hogy munkatársaival elkészítették a kórházi fertőzések megelőzésével kapcsolatos rendeletet, a szakmai szervezetek három napot kaptak ennek véleményezésére – írja a Népszava.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. July 07. Saturday - 10:02:51 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Ez egy történelmi mélypont, ráadásul nemcsak a családorvosi rendszer táncolt az összeomlás szélén, de az idős, kiszolgáltatott – sokszor súlyos krónikus betegségben szenvedő, rossz anyagi és szociális körülmények között lévő – emberek helyzetét a kistelepülési patikahiány is rontja.

Elérte a 320-at a betöltetlen, tartósan betöltetlen háziorvosi körzetek száma Magyarországon. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Alap és Lakóhelyközeli Ellátások Igazgatóság Alapellátási Osztálya egyik feladata, hogy nyilvántartást vezessen a tartósan betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzetekről, tehát azokról, amelyek esetében az önkormányzattal kötött orvosi szerződés legalább hat hónapja megszűnt, vagyis azóta nem rendel ott doktor.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...