Havi hírek
2018. July 06. Friday - 09:38:39 -- Időjárás -- 0

!!444!!!

Legalább három ember meghalt, három pedig eltűnt Japánban az ország nyugati, délnyugati részén a Prapirun tájfun keltette rendkívül heves esőzésekben - közölte pénteken az NHK állami televízió.

Ezzel egy időben Fukuoka prefektúrában mintegy százezer, Oszaka prefektúrában ötvenezer embernek tanácsolták, hogy a várható árvizek és földcsuszamlások miatt sürgősen hagyják el otthonaikat és menjenek az állami intézményekben kijelölt menhelyekre.

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. July 06. Friday - 09:34:55 -- Belföld -- 0

HVG

Recsken nem tudnak belenyugodni a horgászok, hogy tavaly az önkormányzat egy majd kétszáz kilométerre működő cégnek adta a helyi tó hasznosítását.

Az új „tógazda” szerintük nem hozta el az ígért csodát sem. A történet egy kicsit a vadászati jogok újraosztásához hasonlít. Huszonöt éven át „horgásztatott a helyi Búzásvölgyi Horgász Egyesület Recsken, 2016 végén a Búzásvölgyi tavat tulajdonló önkormányzat pályázaton meghirdette a tó hasznosítását, majd a pályázaton egy Recsktől majd kétszáz kilométerre székelő céget választott ki nyertesnek.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 06. Friday - 09:32:48 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

A Költségvetési Bizottság kormánypárti tagjai tegnapi ülésükön leszavazták az otthoni ápolás körülményeinek javítását szolgáló megoldáscsomagot, a Lépjünk, hogy Léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Csak Együtt Van Esély Csoport és az aHang kampányplatform azonban tovább folytatja küzdelmet, melynek fontos állomása a minisztériumi döntéshozók által felkínált találkozó július 12-én – írták a szervezetek közös közleményükben.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...