Havi hírek
2018. July 04. Wednesday - 10:03:59 -- Érdekes -- 0

Zoom.hu

Világ kávéfogyasztói egyesüljetek. Egy új kutatás szerint aki issza a kávét, ha nem is örök, de hosszan tartó élete lesz. Úgyhogy, mielőtt ezt tovább olvasod, szólj a közeledben ülőnek: lökd ide a kávét!

Brit kutatók (nyilván!) félmillió(!) embert vontak be a 10 éven át tartó kutatásba, amelyben a következő eredményeket kapták:

  • azok akik napi 2-5 kávét ittak naponta, 12%-al kisebb eséllyel haltak meg a 10 év leforgása alatt

    azoknál akik napi 6-7 adagnál álltak meg, már 16% volt ez a szám

    a 8 vagy annál többet fogyasztók esetében pedig 14%

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. July 04. Wednesday - 09:58:08 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Újabb hatalmas csalássorozatra derült fény annak az OLAF-vizsgálatnak a zárójelentéséből, amiben még Matolcsy unokatestvérének is jutott hely. Az ügyben fél év alatt egyetlen egy gyanúsítottat sem hallgattak ki a magyar hatóságok - tudta meg a 24.hu.

Az Elios-ügyhöz fogható csalássorozatot göngyölített fel az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), amelyben csaknem 9 milliárd forint uniós támogatás lenyúlását koreografáltak Budapestről - írja az OLAF-vizsgálat zárójelentése alapján a portál. A magyar hatóságoknak a kedvezményezettektől 28,3 millió euró, azaz 8,5-8,7 milliárd forint visszakérését ajánlották.

Tovább a Népszava Online oldalára2018. July 04. Wednesday - 09:52:56 -- Közélet -- 0

HVG

A Népszava cikkében azt írja, a Jobbik szakadásával új radikálisok jelentek meg, akik már nem annyira megengedőek, mint amilyen Vona Gábor volt.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 04. Wednesday - 09:50:21 -- Gazdaság -- 0

HVG

Az InfoRádió vendége volt kedd este a pénzügyminiszter, ahol a gyengülő valutánk ügye is szóba került.

Varga Mihály szerint bár a költségvetést a jelenleginél erősebb forintárfolyammal tervezték, a nemzeti valuta gyengülése nem fenyegeti a lakosságot és a költségvetés egyenlegét, az infláció továbbra is 3 százalék alatti és az olaj ára sem kritikus, így nem várható kormányzati beavatkozás.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 04. Wednesday - 09:46:01 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Manapság nem ritka, hogy a különféle webes szolgáltatások használatához külsős alkalmazásokat is igénybe vesz az ember. Az ilyen programok többsége nem igényel regisztrációt, így a sokszor frusztráló folyamatot el sem végezzük, helyette egy másik fiókunkat, például a facebookos azonosítónkat adjuk meg a belépéshez.

Ez a fajta megoldás természetesen más programmal, köztük a Gmaillel is működik, ám ha nem figyelünk oda, tálcán nyújtjuk át postafiókunk tartalmát

Tovább a HVG oldalára...2018. July 04. Wednesday - 09:41:13 -- Belföld -- 0

168 Óra Online

Sikerrel járt a kutatóakció, a tűzszerészek kedden Budapesten az Erzsébet híd mellett megtalálták azt a bombát, amelyet órákon át kerestek kedden a Dunában.

A tűzszerészek most levonulnak a helyszínről, és csak holnap reggel térnek vissza eldönteni, hogy mi a teendő, a robbanószerkezetet mikor emeljék ki. Az érintett területet ennek függvényében zárják le, ma viszont már semmiféle evakuálást vagy forgalmi korlátozást nem rendelnek el – értesült portálunk helyszíni tudósítója.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...