Havi hírek
2018. June 27. Wednesday - 12:26:44 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

A bérek négyszer nagyobb ütemben nőttek az utóbbi években a nyugdíjaknál. Az idősek rohamtempóban szegényednek.

A decemberi egyezség kezdeményezője, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület most is megkísérelte tárgyalóasztalhoz ültetni a pártokat, de csak ötnél járt sikerrel. Karácsony Mihály, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és az Országgyűlés egyetlen liberális tagja arra készül, hogy a költségvetés nyugdíjasokat érintő részeihez módosító javaslatokat ad be. Elképzeléseiket majd a jövő héten szerdán akarják egymás között is egyeztetni és a nyilvánosság elé tárni.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. June 27. Wednesday - 12:04:34 -- Belföld -- 0

HVG

A Makó Híradó arról számolt be, hogy a déli határnál, Makó környékén is láttak medvét.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 27. Wednesday - 12:01:48 -- Életmód -- 0

HVG

Egy globális műholdas kutatás szerint tavaly minden másodpercben legalább egy futballpályányi erdőterület eltűnt a Föld színéről, összesen pedig egy Olaszországnyi méretű területet fosztottak meg a fáktól.

Az erdőirtások többsége illegálisan történt. Az erdőségeket műholdas segítséggel monitorozó Global Forest Watch nevű szervezet szerint 29,4 millió hektár területen vágták ki a fákat 2017-ben, ez a második legnagyobb mértékű erdőpusztítás 2001 óta – amióta erről a tevékenységről a Global Forest Watch adatokat gyűjt.

Tovább a HVG oldalára...