Havi hírek
2018. June 21. Thursday - 10:09:25 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Zoom.hu

Havi díjat fizettetne a Facebook a felhasználókkal a csoporttagságért az extra tartalomért cserébe, ezt egy blogbejegyzésben jelentették be.

A tervek szerint a csoportok adminjai 5 és 30 dollár közötti összeget kérhetnek a csoport tagjaitól az exkluzív tagságért. A közösségi oldal egyelőre teszteli a rendszert, először a szülői kérdésekkel foglalkozó, főzős, illetve takarítással kapcsolatos csoportokban vezeti be a fizetés lehetőségét.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. June 21. Thursday - 10:06:26 -- Érdekes -- 0

Népszava Online

Legalább 100 ezer forintot kereshetne egy átlag magyar azzal, ha az otthonában felgyűlt felesleges tárgyaktól megszabadulna.

,Amint feltöltöttem, rögtön elvitték a 18 ezer forintért meghirdetett walkmanemet: többet adtak érte, mint amennyiért annak idején vettem. Egy gyűjtő jelentkezett érte, aki azóta egy vitrinben tárolja" – meséli az internetes piactéren szerzett egyik meglepő élményét Kis Gergely, az eNET kutatásvezetője. Szerinte sokan felbecsülni sem tudják, valójában mekkora értékeken „ülnek” otthonukban.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. June 21. Thursday - 10:02:47 -- Sport -- 0

HVG

Összesen 2,7 milliárd forint ment el tavaly új játékosok igazolására az NB I-ben szereplő csapatoknál.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 21. Thursday - 09:56:08 -- Oktatás -- 0

Népszava Online

Aláhúzott, összefirkált, gyakran használhatatlan ingyen tankönyveket kapnak a diákok, ezért sok szülő kénytelen saját és új példányt vásárolni.

Noha a kormány gyakran eldicsekszik azzal, hogy intézkedéseinek hála 9. osztályig minden gyerek ingyen kap tankönyvet, a Szülői Hang kutatásából kiderült, a kormány-kommunikáció nem teljesen fedi a valóságot, az ingyen tankönyv valójában ingyen könyvtárhasználatot jelent.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. June 21. Thursday - 09:51:51 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Éppen csak, de átment az Európai Parlament (EP) jogi bizottságán az a törvénytervezet, ami a szakemberek szerint felszámolná a szabad internetet és eltüntetné belőle a kreativitást.

Könnyen lehet, hogy a jövőben igen komoly változásokon megy majd át az internet, hála az Európai Uniónak. A szakemberek – köztük az internet atyja – ugyan nemrég megkongatták a vészharangot egy készülő törvénytervezet miatt, az EU-s politikusokat ez a jelek szerint nem hatotta meg túlságosan.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 21. Thursday - 09:49:13 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A mesterséges intelligenciák ma már nem csak a sci-fi filmekből ismert gyilkos gépek, amelyek az emberiség pusztulására törnek.

Bár kevésbé látjuk, de a mindennapjainknak egyre több olyan része van, ahol komoly segítséget kapunk ettől a technológiától. Lássuk, honnan indultunk és hol tartunk most!

Tovább a HVG oldalára...