Havi hírek
2018. June 20. Wednesday - 10:07:48 -- Oktatás -- 0

Index

A balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatónője a múlt héten közel negyven diákot hívatott be, és gyakorlatilag szólított fel az iskolából való távozásra, mert úgy tudta, hogy a gyerekek neve felmerült egy kábítószerrel kapcsolatos nyomozásban.

Tovább az Index oldalára...2018. June 20. Wednesday - 10:01:52 -- Időjárás -- 0

Zoom.hu

Túlnyomóan napos időjárásra számíthatunk a mai napon, csupán az ország déli felében várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, így arrafelé előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. June 20. Wednesday - 09:57:39 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Zoom.hu

Valaki paintballpuskával és gumilövedékkel lövi az autósokat a Ferihegyi úti gyorsforgalmin – írja a Blikk. A napilapnak nyilatkozó egyik érintett elmondta, az ő furgonjára egy taxiból adták le a lövést, a festékpatron a jármű oldalát terítette be. Bár az ügy miatt nyomozás indult, az érintett nem emlékezett a taxis rendszámára, így az elkövetőt egyelőre nem találja a rendőrség.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. June 20. Wednesday - 09:55:02 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Mattias Hemmingsson által készített chrome-os kiegészítő lényege, hogy senki ne maradjon le egyetlen fontos pillanatról se, aki épp a YouTube-on néz videót, de valamiért máshová (is) kell figyelnie. A FacePause ennek megfelelően folyamatosan figyeli, hogy a képernyőt nézzük-e, és ha nem, egész egyszerűen megállítja a videót.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 20. Wednesday - 09:51:20 -- Gazdaság -- 0

HVG

Ha egy cég vezetése munkaidőkeret alkalmazásáról dönt, az jó eszköz arra, hogy a munkavégzést a cég működésének sajátosságaihoz igazítsa.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 20. Wednesday - 09:46:17 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Charles Darwin és Alfred Wallace 1870-es évekbeli vitája óta nem tudják a tudósok, hogy milyen evolúciós előnye származik a zebráknak a fekete-fehér csíkos mintázatukból.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 20. Wednesday - 09:42:18 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Népszava Online

A WHO hivatalosan is a mentális zavarok betegségei közé sorolta a videojáték-játékfüggőséget, mint sajátos elmeállapotot.

A digitális- vagy videó-játékfüggőségben szenvedők az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megfogalmazása szerint, nem képesek irányítani tevékenységüket, elsőbbséget adnak a játéknak más, napi tevékenységek rovására, és akkor is folytatják azt, amikor az egyértelműen negatív következményekkel jár.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. June 20. Wednesday - 09:38:33 -- Külföld -- 0

HVG

Az emberek nyugodtan kiteszik a pénzt a ház elé a mozgóárusnak, majd elmennek dolgozni.

A Euronews rátalált Kelet-Európa valószínűleg egyetlen olyan településére, ahol évtizedek óta nem járt egyetlen tolvaj sem: egy délnyugat-romániai kis falu, Tiszafa, vagy ahogy a helyiek nevezi, Eibenthal a példakép. Hogy még tovább bonyolítsuk: hiába van a településnek német hangzású neve, valójában szinte teljesen cseh faluról van szó. A mostani lakók felmenői még a XIX. században költöztek oda.

Tovább a HVG oldalára...