Havi hírek
2018. June 18. Monday - 10:31:41 -- Média -- 0

DigitalHungary

A közösségi finanszírozásból létrehozott svájci Republik online magazin minőséget és párbeszédet kínál befektetőinek, az olvasónak. No meg a demokrácia megmentését

Hhh

Tovább a DigitalHungary oldalára...2018. June 18. Monday - 10:12:56 -- Belföld -- 0

Portfolio

Magyarországon egyre égetőbb a munkaerőhiány, de az egyes régiókat eltérő mértékben sújtja a probléma.

Közép-Magyarországon és a Dunántúl fejlettebb területein gyakorlatilag már nem lehet dolgozókat találni, miközben az északi régiókban még elméletileg könnyebben bevonhatnának munkaerőt a vállalatok. Igaz, a képzettségi problémák valószínűleg itt a leginkább meghatározóak, miközben a gazdasági teljesítményben is érdemi területi különbségek láthatóak.

Tovább a Portfolio oldalára...2018. June 18. Monday - 10:08:55 -- Politika -- 0

!!444!!!

Vasárnap az Echo Tévén Bayer Zsolt a tőle megszokott alapossággal faggatta ki Semjén Zsoltot a kanadai vadászatairól, amiket a KDNP elnöke szintén nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában, pedig nem ő állta a milliós költségeket. A miniszterelnök-helyettes arra panaszkodott, hogy csak egy töredékét tudja elfogadni azoknak a külföldi vadászatoknak, amikre meghívják, mert időbelileg annyira leterhelt és korlátozott.

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. June 18. Monday - 10:05:26 -- Politika -- 0

Zoom.hu

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára interjút adott a Magyar Hírlapnak. A felvezető gasztronómiai értekezés után (avagy pacal után paprikás krumpli) a haderőfejlesztésre is kitért a volt rezsibiztos.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. June 18. Monday - 10:02:08 -- Kultúra -- 0

Népszava Online

Budapest 2005-ben, Velem pedig vasárnap avatta díszpolgárává a színésznőt - írta a Bors. Törőcsik Mari és férje, Maár Gyula 1973-ban járt először a határszéli faluban, ahol nem sokkal később házat is vásároltak.

Torocsik

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. June 18. Monday - 09:54:54 -- Politika -- 0

HVG

A képviselők az Országgyűlés mai ülésnapján szólhatnak hozzá utoljára a szerdai zárószavazás előtt a kormánynak az alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslatához, valamint a Stop Soros csomag néven ismert indítványához.

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések követnek.

Az országgyűlés ezután értékelheti az alaptörvény-módosításhoz, valamint a jogellenes bevándorlással összefüggő előterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat, majd a magasházak építésének szabályozásáról szóló törvénymódosításról tartanak általános vitát.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 18. Monday - 09:52:55 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A zeneipar képviselői megelégelték, hogy a videókat és zenéket csak úgy le lehet tölteni a YouTube-ról, ezért hadat üzentek az ezt lehetővé tévő oldalaknak. Egyelőre úgy tűnik, jelentős sikerrel szálltak rájuk: fogynak a lehetőségek.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 18. Monday - 09:50:16 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Internet killed the TV star – fogalmazhatnánk át a The Buggles 1979-es népszerű slágerének szövegét, mert ahogy a videó lassan maga alá temette a rádiózást, úgy lesz ugyanez a sorsa a televíziónak az internet ellenében.

Szomorú mérföldkőhöz érkezik a televíziózás jövőre (legalábbis saját maga szempontjából): 2019-ben az internet-használat globálisan eléri, majd egy évvel később le is körözi ezt a médiumot, több tartalmat nézünk majd az interneten, mint amennyit a televízión.

Tovább a HVG oldalára...