Havi hírek
2018. June 12. Tuesday - 10:52:00 -- Életmód -- 0

HVG

Egy átlag francia egy erős kávéval kezdi a napot az ébredés után, de még a reggeli előtt. Aztán már a munkahelyen kb. 11 óra körül jön a második, majd az ebéd után a harmadik, és végül valahol négy óra tájban a munkaidő végéig kitartó negyedik.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 12. Tuesday - 10:48:37 -- Politika -- 0

HVG

Több lépcsőben a személyi jövedelemadó kulcsa egy számjegyűre csökkenhet, de ez nem elegendő a kisvállalkozások segítéséhez:

az Állami Számvevőszék elnöke szerint az adminisztratív könnyítések önmagukban is felérnének egy adócsökkentéssel.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 12. Tuesday - 10:44:58 -- Egészség, egészségügy -- 0

Zoom.hu

A méhnyakrák vezető haláloknak számít Magyarországon, és az esetek 99 százalékánál kimutatható a HPV. Évente 1200-1300 magyar nőnél diagnosztizálnak méhnyakrákot, az érintettek fele életét veszti a daganatos megbetegedés miatt.

„A 2017-18-as tanévben 10 ezer leány szülője nyilatkozott úgy, hogy nem kéri a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást hetedikes lányának” – írta a Világgazdaság kedden az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott adatok alapján.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. June 12. Tuesday - 10:37:30 -- Időjárás -- 0

!!444!!!

Napos lesz a kedd első fele, de aztán délután a Dunántúlon heves zivatarok lehetnek, minek után beindul a gomolyfelhő képződés. Estére Budapestet, majd a Tisza vonalát is elérhetik a viharok.

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. June 12. Tuesday - 10:16:45 -- Közélet -- 0

Népszava Online

A kormány által Soros-bérencnek minősített dél-dunántúli civil szervezetek egyike sem segít migránsokat. Sérültek támogatásával és például bűnmegelőzéssel foglalkoznak.

Réka simán „lever”. Pedig a 26 éves, madárcsontú lány oxigénhiányos állapotban született, végtagjait nehezen mozgatja, beszéde is alig érthető. A paralimpiákon népszerű sportban, a bocciaban azonban ő a jobb. Ebben a játékban az a feladat, hogy egy fehér bőrlabdához a saját hat labdánkat – gurítással vagy dobással – minél közelebb juttassuk

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. June 12. Tuesday - 10:11:48 -- Politika -- 0

Népszava Online

Úgy tűnik, Orbán Viktor nem csak az országot nőtte ki, hanem az Alaptörvényt is.

Meglepő bejelentést tett ugyanis pénteki rádiónyilatkozatában a miniszterelnök. Miután vázolta a nemrég beterjesztett hetedik alaptörvény-módosítás hátterét – „nemcsak azt az egy-két rövid kis módosítást, amit az illegális migráció elleni harc szükségessé tesz, iktatjuk be az alkotmányba, hanem szellemi alapokat is teremtünk egy-egy ilyen konkrét rendelkezéshez” –, közölte: szeptembertől „egy-másfél éves alkotmányrevíziót” kezdenek.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. June 12. Tuesday - 10:05:36 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Google néhány héten belül mindenkinél átpöccinti majd a kapcsolót, így csak a ráncfelvarráson átesett és új funkciókkal ellátott Gmailt lehet majd elérni.

Alig egy hónap telt el azóta, hogy a Google a Gmail történetének eddigi legnagyobb ráncfelvarrásával állt elő. A fejlesztők rendesen átdolgozták a kliens kinézetét, és jó néhány új funkciót is hozzáadtak a levelezőhöz, amitől kényelmesebb használatot remélnek. A fejlesztést május elejére már mindenki megkapta, az "új Gmailt" viszont be is kell kapcsolni – hogy hogyan, azt itt mutattuk meg.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 12. Tuesday - 10:01:37 -- Oktatás -- 0

HVG

Az általános iskolásoknak a tanév végén még kéthetes, "táborszerű" foglalkozásokon kellene részt venniük a Népszava értesülése szerint.

Tovább a HVG oldalára...