Havi hírek
2018. June 07. Thursday - 14:54:05 -- Közélet -- 0

Népszava Online

A négy éves Viktor egy betegség miatt vesztette el karjait, lábát térdből kellett amputálni. Nagyon el vagyunk keseredve, díjhátralékunk nincs, ahogy konfliktusaink sincsenek a szomszédokkal, mégis mennünk kell - mondta el a Borsnak az édesapa.

Az utcára fogunk kerülni három kisgyerekkel, sőt, néggyel, hisz augusztusban születik a negyedik. Rokonokhoz nem tudunk menni, mert kisméretű lakásban élnek, albérletet pedig nem kapunk a roma származásunk miatt - sorolja a bajokat a családfő.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. June 07. Thursday - 14:50:33 -- Külföld -- 0

HVG

Hawaiin továbbra is súlyos gondokat okoz a Kilauea vulkán kitörése. Összevont katonai erő segít most a régióban élőknek, és dolgozik a kármentésen is.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 07. Thursday - 14:48:18 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Népszava Online

Májusban európai amatőr csillagászok keresik fel a namíbiai “asztrofarmokat”, amelyek csillagos éggel fogadják a fényszennyezett kontinensről érkezőket.

Az egész éjszakát bemutató videón többek között látható a Tejút, annak legfényesebb része, a Sagittarius vidéke. A képmező felső részén látható lyuk a híres sötétköd, a Szeneszsák, szomszédságában pedig a Dél Keresztje látszik. Hanggal nézve még érdekesebb a namíbiai észlelőéjszaka - derül ki a felvételt készítő Borovszky Péter beszámolójából.

Tovább a Népszava Online oldalára...