Havi hírek
2018. June 06. Wednesday - 10:17:17 -- Időjárás -- 0

Zoom.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán a több-kevesebb napsütés mellett gyakori lesz a gomolyfelhő-képződés.

Hail 1914266 1280

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. June 06. Wednesday - 10:13:52 -- Politika -- 0

BalraMagyar

A két közéleti szereplő ült egy asztalhoz, hogy az MSZP fő bűneiről vitatkozzanak.

 Puzsér Róbert a HírTV Sznobjektív című műsorában a politikai pártokat szembesíti a bűneikkel. A mostani terítéken immár másodjára a Magyar Szocialista Párt került terítékre.

Tovább a Balra Magyar oldalára...2018. June 06. Wednesday - 10:10:03 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Egy kis lakásban általában bőven elég, ha csak egy routert használ valaki, hiszen az is képes lehet lefedni az egészet.

Ha azonban már egy nagyobb alapterületű, vastag falú vagy akár emeletes házról beszélünk, lehetnek problémák a jelerősséggel. Éppen ezért az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek az úgynevezett mesh routerek – vagyis azok, amelyekből kettőt-hármat használva már az egész ingatlan lefedhető. (Mi is teszteltünk ilyet, a Netgear különleges routeréről itt olvashat.)

Tovább a HVG oldalára...2018. June 06. Wednesday - 10:06:29 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Június 13-án jelenik meg egy svéd szabadúszó újságíró, Joakim Medin munkája Magyarországról, melynek már a címe sem túl hízelgő Orbánra nézve: Orbánisztán, Félelem és undor az illiberális Magyarországon. A könyv teljes egészében a mai magyar állapotokról szól, Orbán hatalmának megszilárdításáról, az új gazdasági-társadalmi elit kialakításáról, a hozzá való hűségről. Szóba kerül a könyvben a média helyzete, és a választási kampány, amiben a kormány a menekültválságot és a terrorizmustól való félelmet használta fel, antiszemita elemekkel fűszerezve.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. June 06. Wednesday - 10:03:49 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

A bordélyházat egy 25 éves nő működtette.

Felszámoltak a rendőrök egy bordélyházat a VI. kerületben, Terézvárosban. A nyomozók a lakásban prostitúciós tevékenységgel összefüggésbe hozható tárgyakat, több mint százezer forint készpénzt, valamint valutát is találtak.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 06. Wednesday - 10:01:42 -- Belföld -- 0

HVG

Egy helyi portál és a 444.hu egyik olvasója is jelezte kedd este, hogy egy erdőben megtalálták azt a medvét, amit nemrég Abony utcáin láttak többen is.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 06. Wednesday - 09:58:23 -- Oktatás -- 0

168 Óra Online

Nemrég derült ki, hogy a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem elég, Orbán Viktornak kell még egy szerv, amely segíti a munkáját, ma pedig a hvg.hu írta meg, hogy ennek a közvetlenül a kormányfő irányítása alá tartozó Miniszterelnöki Kormányirodába öt helyettes államtitkárt neveztek ki.

Bordás Gábort, aki még a Lázár János-féle Miniszterelnökségen vezette a kormányirodát és Bartal Tamást, aki ugyanott a kabinetügyeket koordinálta.
A megszűnt Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból – Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszterként felel a nemzeti vagyonért a negyedik Orbán-kormányban – szintén ketten dobbantottak, Juhász Roland, aki a vagyonpolitikáért, Uszkay-Boiskó Sándor pedig a pénzügyi szolgáltatásokért felelt helyettes államtitkárként.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. June 06. Wednesday - 09:55:42 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

DigitalHungary

A Microsoft Office sérülékenységeit kihasználó szoftverek vezetik az idei év első negyedévének kiber-incidenseinek listáját. Összességében megnégyszereződött a rosszindulatú Microsoft Office dokumentumokkal megtámadott felhasználók száma a 2017-es év ugyanezen időszakához képest.

Mindössze 3 hónap alatt a támadások során használt exploitok száma 50%-al nőtt – ez duplája a Microsoft Office exploitok tavalyi számának. Elkészült a Kaspersky Lab legfrissebb, 2018. első negyedévére vonatkozó „IT kibercsapdák fejlődése” című jelentése. Az exploitokon alapuló támadások kifejezetten erősnek számítanak, mivel nem igényelnek további interakciót a felhasználóval és akár észrevétlen fertőzhetnek kártékony kódjukkal.

Tovább a DigitalHungary oldalára...