Havi hírek
2018. June 04. Monday - 10:38:50 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Két évig sem volt nyitva a dinópark, amire 120 millió forintnyi gazdaságfejlesztési uniós támogatás ment el.

A területet felverte a gaz, a cég végrehajtás alatt, a polgármester állítja, senki nem tud semmit. De helyben örülnek, hogy bezárt a park.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 04. Monday - 10:34:50 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Népszava Online

Megjelent az online számlázás végrehajtási szabályait tartalmazó rendeletmódosítás - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tárca emlékeztet arra, hogy július 1-jétől kötelező a számlázóprogramok online bekötése az adóhivatalhoz, a legalább 100 ezer forintot elérő áfa összeget tartalmazó számlákról adatot kell szolgáltatni a hivatal számára. A számlát kiállító vállalkozónál az adatszolgáltatást a program automatikusan végzi el, ez a vállalkozónak semmilyen többletmunkát nem jelent.

Tovább a Népszava online oldalára...2018. June 04. Monday - 10:32:02 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Ma van a trianoni békeszerződés aláírásának emléknapja, amit – függetlenül a politikai nézeteiktől – a magyarok általában nemzeti katasztrófának ítélnek meg. Sajnos azonban ez a mai nap önmagában is felér egy ilyen nemzeti katasztrófával, mégsem teszünk ellene semmit.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. June 04. Monday - 10:30:05 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

A szombaton érkezett aszteroida hosszú fénycsóvájával bevilágította az eget Afrika felett, miközben a légkörben darabokra esett.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 04. Monday - 10:26:38 -- Belföld -- 0

HVG

A belügyminiszter lányainak többségi tulajdonában van az a cég, amely megvásárolta a színművész budai házát. A kft.-ben egy ciprusi hátterű cég a kisebbségi tulajdonos, Pintér felesége pedig az ügyvezető.

Címlapon hozta pénteken a Blikk, hogy Kulka János eladta budai házát. A bulvárlap természetesen ennek hatásvadász részét ragadta meg, és névtelen „közeli ismerősökre” hivatkozva elsősorban arról írt, hogy így akar új életet kezdeni a 2016-ban súlyos stroke-on átesett színművész. A házról csak annyi derült ki, hogy Budán, „nagyon jó helyen” található, és „igazi ékszerdoboz”.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 04. Monday - 10:20:33 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Három és fél millió forintot költött a VII. kerületi önkormányzat arra az április 7-én, azaz a választás előtt egy nappal tartott rendezvényre, amelyen a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje, Bajkai István is fellépett.-írja a Népszava

Moldován László az erzsébetvárosi LMP politikusa csütörtöki interpellációjában szóvá is tette az ügyet, álláspontja szerint ugyanis a Zeneexpressz Fásy Ádámmal nevű rendezvény valójában Bajkai István, a korábbi alpolgármester országgyűlési képviselőjelölti kampányzárója volt. Közpénzből.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. June 04. Monday - 10:16:57 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Alig egy hét eltéréssel két izgalmas újdonság is érkezett a Google Térkép mobilos változatába.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 04. Monday - 10:13:56 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

Népszava Online

Örök nyugalomra helyezték Nagy Lajos tűzoltó századost, aki halála előtt búcsúlevelében írt a munkahelyi problémáiról, és üzent a kollégáinak is – írja a Lánglovagok.hu.

A portál beszámolója szerint június 1-jén helyezték örök nyugalomra a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság műszaki biztonsági tisztjét. Nagy Lajos tűzoltó százados a tűzoltólaktanyában önként vetett véget életének. A temetésen a katasztrófavédelem hivatalosan nem képviseltette magát, a megyei igazgató el se ment, és a veszprémi tűzoltóparancsnok is csak civilben jelent meg.

Tovább a Népszava Online oldalára...