Havi hírek
2018. June 01. Friday - 10:33:45 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

!!444!!!

Felállt az új kormány, szépen lassan alakulnak a minisztériumok is, csütörtökön három miniszteri biztost is kineveztek.

Pintér Sándor belügyminiszter újra biztosává nevezte ki Horváth András nyugalmazott dandártábornokot. Feladata  “az Országos Rendőr-főkapitányság nyomozó szervezeti egységeinél a szervezett bűnözői körök által az 1990-es években elkövetett élet elleni bűncselekmények, illetve az ún. „olajos” ügyekkel összefüggő élet és testi épség elleni, vagyon elleni bűncselekmények hatékony felderítésének és nyomozásának irányítása, koordinálása.”

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. June 01. Friday - 10:27:03 -- Politika -- 0

Zoom.hu

Kósa Lajos lett az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke.

Csütörtöki közgyűlésén a testület a döntést azzal indokolta, hogy Kósa Lajos „jelentős diákszövetkezeti múlttal rendelkezik” és „tevőleges szerepet vállalt a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti ágazat létrehozásában” – írta a 24.hu.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. June 01. Friday - 10:24:21 -- Kultúra -- 0

Népszava Online

A művész először elköltözött, hogy kiszakítsa magát a régi közegből, de rájött, jobb, ha végleg megszabadul a nyomasztó emlékektől, ezért eladta azt a budai "ékszerdobozt", amelyben az elmúlt éveket töltötte - mondta a Blikknek a színművész ismerőse.

A Kossuth-díjas színművész házában korábban gyakoriak voltak a nagy vendégségek, az éjszakába nyúló baráti beszélgetések. "Most már sokkal csendesebben éli életét, és próbál fizikailag. lelkileg is visszatérni régi önmagához. Ám ez egy nagyon hosszú és nehéz út. Ráadásul nem könnyíti meg a lelki felépülését, ha egy olyan helyen él, amely szinte percenként emlékezteti arra az időre, amikor még minden rendben volt

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. June 01. Friday - 10:19:30 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Gartner piackutató cég adatai szerint elmúlt az okostelefon-piacot egy hónapig "sújtó" "válság", és ismét növekedésnek indult a piac.

Február elején mindenki meglepődött, amikor az IDC kiadta az okostelefonok piacára vonatkozó a legfrissebb jelentését. A számok alapján ugyanis közel egy évtized után történt meg az, amire senki nem számított: csökkentek az eladási számok. 2016-hoz képest mintegy 4,9 százalékkal zsugorodott a piac, ami láttán sokan egyből az okostelefon-korszak végét jósolták. Most kiderült, tévedtek.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 01. Friday - 10:17:34 -- Politika -- 0

HVG

Május 31-i hatállyal felmentették tisztségéből Závogyán Magdolnát, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkárát.

A csütörtök este megjelent miniszterelnöki határozat érdekessége, hogy ezt Orbán Viktor „a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011.  évi CXCIX. törvény 221. § (2)  bekezdés c) pontja alapján” tette, amely így szól: „A helyettes államtitkár kormányzati szolgálati jogviszonya megszűnik összeférhetetlenségének megállapításával

Tovább a HVG oldalára...2018. June 01. Friday - 10:13:23 -- Kultúra -- 0

Index

"Köszönöm kérdését, nagyon jól érzem magam. Elvagyok a velemi házamban" – mondta a Bors újságírójának Tö­rő­csik Mari, akit az év elején engedtek haza a szombathelyi Markusovszky Kórházból, ahol nagyjából egy évet töltött.

Torocsik

Tovább az Index oldalára...2018. June 01. Friday - 10:09:36 -- Belföld -- 0

HVG

A jegybankelnök kisebbik fia, Matolcsy Ádám 320-330 millióért juthatott hozzá ahhoz a rózsadombi luxusvillához, amelyben végül is apja és felesége lakik a 24.hu szerint.

Bő 100 millió forintot le tudott alkudni a fiatalabbik Matolcsy-fiú a rózsadombi luxusvilla meghirdetett árából, amelybe végül jegybankelnök apja és felesége költöztek – írja a 24.hu, amely úgy tudja: a házat eredetileg 430 millió forintért árulták.

Tovább a HVG oldalára...2018. June 01. Friday - 10:05:44 -- Közélet -- 0

HVG

A Policy Agenda akárcsak az elmúlt két évben, idén is közzétette a létminimum értékeket, és most először meghatározta az úgynevezett társadalmi minimumot is.

Tovább a HVG oldalára...