Havi hírek
2018. May 30. Wednesday - 10:27:56 -- Időjárás -- 0

!!444!!!

Jó reggelt kívánok, húsz fok van! Kezdésnek már ez se rossz, de a folytatásban már délelőtt 23-28 fok lesz, délutánra meg már az ország leghűvösebb részein is legalább 27 fok lesz.

Árnyékban.

Mondjuk árnyék akadhat, ma nem lesz annyira zavartalan a napsütés, mint az elmúlt napokban. A felhősödés ellenére záporra, zivatarra csak elszórtan számíthatunk.

Tovább a !!444!!! hu oldalára...2018. May 30. Wednesday - 10:25:24 -- Külföld -- 0

Népszava Online

Harvardi szakértők azt állítják, hogy a Puerto Ricó-i kormány nem mondott igazat: valójában hetvenszer több halálos áldozata volt a Maria hurrikánnak, mint azt a vezetés állította.

A patinás amerikai egyetem által publikált jelentést kedden hozták nyilvánosságra, s ebben az áll, hogy a tavaly őszi természeti katasztrófa összesen 4600 ember életét követelte. A halálos áldozatok harmada az egészségügyi ellátás akadozása következtében vesztette életét

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 30. Wednesday - 10:20:16 -- Politika -- 0

Népszava Online

Az alaptörvény módosítása még súlyosabb következményekkel járhat, mint az úgynevezett „Stop Soros”.

Barbár, az európai normáktól idegen szabályozás – így minősítette Zádori Zsolt, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa a kormány kedden benyújtott javaslatát, amely fideszes szóhasználatban a Stop Soros nevet viseli.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 30. Wednesday - 10:16:37 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Az UNHCR közleményében komoly aggodalmának adott hangot amiatt, hogy elfogadásuk esetén a javaslatok létfontosságú segítségtől és ellátástól fosztanának meg otthonuk elhagyására kényszerült embereket, és tovább szítanák a feszült közhangulatot és a növekvő idegengyűlöletet.

Az UNHCR különösen aggódik amiatt, hogy a törvénycsomagban foglaltak azok ellen irányulnak, akik pusztán emberségből segítenek a menedéket keresőkön. „Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hagyjon fel minden olyan intézkedéssel, amely még sebezhetőbbé tenné azokat az embereket, akik egyszerűen biztonságot keresnek” – áll a hivatal közleményében.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. May 30. Wednesday - 10:12:42 -- Közélet -- 0

HVG

Hiába lenne, aki elektromos vagy hibridautót venne Magyarországon, jelenleg akkor sem utazhat az autóval, ha a teljes vételárat kifizette.

Hiába akarna bárki új elektromos vagy épp hibridautókat venni Magyarországon, ezt nem fogja tudni megtenni. Pontosabban: megteheti, csak épp nem kezdheti el használni azokat. Az ügy hátterében az állami bürokrácia bénultsága állhat.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 30. Wednesday - 10:09:11 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

A NASA hivatalos fotósa, Bill Ingalls igyekezett biztonságos távolságba vinni a kameráját az indítóállomástól, de a kilövés nem kímélte a gépet.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 30. Wednesday - 10:03:59 -- Politika -- 0

HVG

77 százalékkal nőttek a személyi jellegű ráfordítások a Puskás Futball Club Kft.-nél.

A korábbi 847 millió helyett 2017-ben már több mint 1,5 milliárd forintot számoltak el ilyen célra Felcsúton – írta meg az mfor. A drasztikus megugrás hátterében a cég dolgozóinak létszámnövekedése is szerepet játszhatott: egy év alatt 73-ról 92-re nőtt az alkalmazottak száma.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 30. Wednesday - 10:00:23 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Komolytalannak tűnő, valójában azonban sok kellemetlenséget okozni képes malware fertőzött meg több, olcsó androidos mobilt. Mutatjuk az érintett készülékeket.

Tovább a HVG oldalára...