Havi hírek
2018. May 29. Tuesday - 10:30:47 -- Blog -- 0

Huppa.hu

Én mindent megértek, még Németh Szilárdot is, őt pláne, mert szeretem a reneszánsz embereket. Most, hogy lelkének mélyéről előásta a hadászati tudását, különösen kedves nekem, mert példa lehet a még meg sem született kis magyarok számára, hogy kellő kitartással a lét milyen magasságaiig lehet eljutni.

Még parlamenti államtitkár is lehet az ember, ami minden – Orbántól labdát kapó – kisóvodás szíve vágya. Többeknek egyenesen Németh Szilárd a jele, hallani lehetett, hogy két hugyos emiatt össze is verekedett, a vesztesnek be kellett érnie Káslerrel, de rájött, ő járt jobban mégis, mert azóta szikrázik a feje, és tömjén szaga van.

Tovább a Huppa.hu oldalára...2018. May 29. Tuesday - 10:26:56 -- Európai Unió -- 0

Zoom.hu

Az uniós kohéziós támogatási forrásaik 23-24 százalékos visszaesésével számolhatnak a következő költségvetési ciklusban a kelet-közép-európai országok – írja a Financial Times egy ma megjelenő bizottsági javaslat alapján.

Brüsszel 37 milliárd eurót tervez elvonni a régiótól, a görög, spanyol, portugál és olasz gazdaságot viszont kissé erősebben kívánja megsegíteni. Az Európai Bizottság ma megjelenő javaslata a 330 milliárd eurós kohéziós politika reformjáról szól, ehhez jutott hozzá a Financial Times. Az agrárkassza részletszabályait június 1-jén hozza nyilvánosságra a Bizottság – írja a Portfolio.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. May 29. Tuesday - 10:23:29 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Zoom.hu

Szörnyű nyomorban élt, és a gyámhivatallal is folyamatos harcban állt az a 49 éves horti nő, aki szombaton négyéves unokájával a karjaiban ugrott egy haladó tehervonat elé.

F. Erika fiatalon szült, első gyerekük pedig nyitott gerinccel jött a világra, akit bár soha nem hagytak magára, a gyámüggyel állandóan harcot kellett vívniuk a férjjel együtt, mert az életkörülményeik miatt állami gondozásba akarták venni a kislányt, a helyzet pedig tovább romlott, miután meghalt a férj. Amikor négy éve megszületett az unokája, Benett, újra a gyámüggyel kellett küzdenie. A hivatal szakemberei heti rendszerességgel jártak a családhoz ellenőrizni a lakhatás körülményeit.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. May 29. Tuesday - 10:10:17 -- Külföld -- 0

HVG

Az egyik munkáspárti brit képviselő megjegyezte, hogy Amal és George Clooney személyesen a tízszeresét költi a kísérő nélküli menekült gyerekekre, mint a brit kormány.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 29. Tuesday - 10:07:55 -- Időjárás -- 0

Zoom.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint már ma hajnalban sem volt 15 foknál hidegebb az ország egyetlen pontján sem, és úgy tűnik, még felhők sem zavarják meg a nyári időjárást később sem, bár pár futó zápor elkaphatja az óvatlan járókelőket, de még a jégeső sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. May 29. Tuesday - 10:04:29 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Sokáig a forgalomra panaszkodtak a vállalkozók, de mára fordult a kocka: turistából nincs hiány, csak munkaerőből. Egyes felmérések szerint a cégek nyolcvan százalékánál nincs elég ember.

A balatoni éttermek, boltok, cukrászdák, fagylaltozók egy része már a május elsejei hosszú hétvégén kinyitott, a többiek számára pedig a pünkösddel kezdődött a szezon. Legalábbis azokban az üzletekben, amelyekben volt elég alkalmazott: mert míg vendégből nincs hiány, munkaerőből nagyon is van.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 29. Tuesday - 09:56:28 -- Politika -- 0

HVG

A demokrácia ünnepe lesz, ha felköltözik a budai Várba a kormány, mondta Kövér László, és erre Gulyás Gergely szerint hamarosan sor is kerül.

Megnéztük, hol tartanak ma a fejlesztések: Orbán Miniszterelnöksége el tud készülni 2018-ban, de a többinél még egy kapavágás sem történt. Tanulság? Több is van. Például aki túlságosan kíváncsi Orbán új irodájára, rendőrök között találja magát.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 29. Tuesday - 09:54:07 -- Európai Unió -- 0

HVG

Kiszivárgott a felzárkóztatási támogatásokra vonatkozó, kedd délutánra ígért bizottsági javaslat, a kelet-közép-európai tagállamok számára lesújtó hírekkel.

Több mint 30 milliárd euró kohéziós támogatást venne el Brüsszel a kelet-közép-európai országoktól, a pénz egy részét Görögországba, Olaszországba és Spanyolországba irányítaná át – írja a Financial Times. Az uniós ügyekben jól értesült lap az Európai Bizottság 2020 utáni költségvetés kedden ismertetendő javaslataival kapcsolatban kiemeli: ez az összeg a teljes kohézióra szánt keret – a tervek szerint hét év alatt 330 milliárd euró – mintegy tíz százalékát teszi ki.

Tovább a HVG oldalára...