Havi hírek
2018. May 28. Monday - 11:01:36 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Mindenkit meglepett tavaly decemberben a washingtoni védelmi minisztérium, amikor bejelentették, hogy titokban Földön kívüli, repkedő tárgyak létezését vizsgálta egy program keretében. A 600 milliárd dolláros védelmi költségvetésből évi 22 millió dollárt fordítottak az észlelt ufók utáni hajszára.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 28. Monday - 10:59:12 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

BorsOnline

Egy ország döbbent meg F. Erika tettén, aki vonat elé ugrott egy vasúti átjáróban, és magával vitte a túlvilágra négyéves unokáját, Benettet is.

Míg él, emlékezni fog kisfia utolsó mosolyára Juhász Brigitta. A Heves megyei Horton élő asszony szombaton teljes nyugalommal engedte el édesanyjával Benettet. Nem számított semmi rosszra, hiszen nagymama és unokája imádták egymást.

Tovább a BorsOnline oldalára...2018. May 28. Monday - 10:53:56 -- Európai Unió -- 0

Pesti Bulvár

Többször írtunk már róla, hogy egyre feszültebb a viszonya Orbánnak nem csak az EU döntéshozó szerveivel, de saját pártcsaládjának tagjaival is. Ugyan az eddig építgetett illiberális demokráciát kommunikációs szinten “régi vágású kereszténydemokráciára” cserélték, de ez nem hatott meg senkit a nemzetközi porondon.

Úgy tűnik, mára mindenki megértette Orbán azon mondatát, hogy ne azt figyeljék amit mond, hanem amit tesz. Így a nemzetközi szereplők figyelme azokra a konkrét változtatásokra szegeződik, amelyek törvényhozási aktushoz, vagy kormánydöntéshez kötődnek. A német konzervatívoknál pedig teljesen betelt a pohár, és két teljesen konkrét kéréshez kötik, hogy kitartsanak a Fidesz néppárti tagsága mellett.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. May 28. Monday - 10:30:53 -- Külföld -- 0

HVG

A hawaii nagy szigeten tomboló Kilauea vulkán hamuját a távoli Mikronéziára sodorta a szél: a Hawaiitól körülbelül 3700 kilométernyire fekvő Marshall-szigeteket "vulkáni köd" borítja.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 28. Monday - 10:19:41 -- Politika -- 0

HVG

Rekordszámú, összesen 60 államtitkár dolgozik az új kormányban.

Rekordszámú államtitkárral kezdi új ciklusát Orbán Viktor miniszterelnök – derül ki a Blikk összesítéséből. Míg 2010-ben csak 42 államtitkára volt ugyanis a második Orbán-kormánynak, addig 2014-ben már 53-mal indult, most, a negyedik Orbán-kormány hivatalba lépését követően pedig már 60 államtitkárt neveztek ki. Emellett miniszterekből is több van, a 2010-es 9 helyett 13.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 28. Monday - 09:53:05 -- Időjárás -- 0

HVG

Hétfőn helyenként párásan, ködösen indulhat a nap, napközben ismét nyáriasan meleg, napos időre számíthatunk szórványos záporokkal, zivatarokkal.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 28. Monday - 09:51:12 -- Külföld -- 0

HVG

A kerékpárosok szerettek volna rövidíteni az útjukon, az alagút végén azonban felbukkant a vonat.

Kevés annál félelmetesebb dolgot tudunk elképzelni, mint amikor valaki behajt egy alagútba, majd szemből nagy sebességgel érkezik egy másik jármű, amitki sem lehet kerülni. Márpedig éppen ez történt nemrég Brazíliában, csakhogy nem autóval, hanem vonattal.

Tovább a HVG oldalára...