Havi hírek
2018. May 27. Sunday - 10:19:46 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Egy pillanatra sem lehet nyugodt az, aki wifit használ az okostelefonjával. Egy új vírus söpör végig a világon.

A Symantec kutatói hívták fel a figyelmet egy új, még márciusban, Japánban felbukkant malware-re, amely egyaránt fertőz androidos és iOS-es eszközöket, sőt asztali számítógépeket is.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 27. Sunday - 10:16:05 -- Kultúra -- 0

HVG

A színészt a lányáról kérdezték. Kijózanító választ adott.

Anthony Hopkins olyan nagyon eltávolodott az egyetlen lányától, hogy a színészt nem is érdekli, hogy vannak-e unokái, és ez egyáltalán nem zavarja. A most 81 éves Hopkinst egy interjúban kérdezték arról, hogy a lányának vannak-e gyerekei, mire ő azt válaszolta: „Fogalmam sincs. Az emberek szakítanak. Családok szétszakadnak, és hát, megy tovább az élet. Az emberek döntéseket hoznak. Onnantól már nem érdekel.”

Tovább a HVG oldalára...2018. May 27. Sunday - 10:13:40 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Országszerte számos településen tartanak ma megemlékezést, szentmisét, koszorúzást a magyar hősök emlékünnepe alkalmából.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter Pákozdon, majd délután a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett budapesti megemlékezésen, a Rákoskeresztúri új köztemetőben, a magyar katonahősök emlékművénél mond beszédet.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 27. Sunday - 10:11:32 -- Kultúra -- 0

HVG

Az alkotások elkészültek, lapunk pedig kapott egy válogatást, amelyet az alábbi galériában a kedves olvasó is végiglapozhat.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 27. Sunday - 10:07:22 -- Politika -- 0

Mérce blog

Elterjedt vélekedés, hogy a közigazgatási bíráskodás korábban már felmerült, most újra leporolt ötlete is ezt a célt szolgálja.

Mit arról már korábban írtunk, önmagában nem ördögtől való gondolat, hogy a bíráskodás nem egyetlen egységes, hanem több egymástól elkülönülő struktúrában működjön, van erre példa rengeteg jól működő jogállamban is.

Tovább a Mérce blog oldalára...2018. May 27. Sunday - 10:04:45 -- Időjárás -- 0

Népszava Online

Vasárnap elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórtan helyi jellegű záporok, zivatarok, de emellett sok napsütésre készülhetünk. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. Délutánra 26 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn helyenként párásan, ködösen indulhat a nap. Napközben ismét nyáriasan meleg, napos időre számíthatunk szórványos záporokkal, zivatarokkal. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties szél. Délután 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden már kicsit megnyugszik a légkör, csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. Napközben 27-31 fokot mérhetünk.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 27. Sunday - 10:02:00 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Ezen a képen lényegében minden eddig kijött és hamarosan érkező elektromos autó, és annak töltési módja, illetve hatótávja fel van tüntetve.

Az ABB berlini továbbképzési központjában járva sok érdekes új információt gyűjtöttünk az elektromos autók vadonatúj, minden korábbinál szélsebesebb új töltési megoldásával kapcsolatban. Küszöbön a külön cikkben már kitárgyalt 150-350 kW-os töltés, de vajon milyen autóval lehet ezt az alig néhány perc alatt szinte teljes töltést biztosító megoldást kihasználni?

Tovább a HVG oldalára...2018. May 27. Sunday - 09:59:45 -- Kultúra -- 0

HGV

Ma 70 éves Presser Gábor, aki nélkül nem csak a magyar popzene nem egészen úgy nézne ki, ahogy, de minden bizonnyal az elmúlt fél évszázadra is egy kicsit másképp emlékeznénk.

Tovább a HVG oldalára...