Havi hírek
2018. May 26. Saturday - 11:27:56 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Portfolio

Az elmúlt pár évben rendre arról számoltunk be, milyen jó hozamokat értek el tagjaiknak az önkéntes- és magánnyugdíjpénztárak, de ez a jó sorozat most véget ért:

az MNB legfrissebb adatai szerint 2018 első negyedévében az önkéntes és magánkasszák is negatív hozamot értek el tagjaiknak, különösen a magánnyugdíjpénztárak, ahol a magasabb részvénykitettségnek most meglett a böjtje.

Tovább a Portfolio oldalára...2018. May 26. Saturday - 11:23:45 -- Külföld -- 0

Zoom.hu

Az EU egyik legszigorúbb abortusztörvényének módosításáról szavaztak az írek. Ha az igenek győznek, márpedig az exit poll eredmények szerint erre van esély, a katolikus országban is engedélyezett lesz a terhességmegszakítás.

Amy Callahan és Conor Upton a második gyermeküket várták, akit már el is neveztek Nicónak. A 12 hetes ultrahangon azonban lesújtó híreket kaptak. „Az első pillanatban majd kiugrottam a bőrömből örömömben, amikor meghallottam a kisbabám szívverését. Aztán az orvos hirtelen elcsendesedett, én pedig rögtön tudtam, hogy nagy baj van” – mesélte a Sky Newsnak adott interjúban Amy.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. May 26. Saturday - 11:17:02 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Zoom.hu

A Zoom.hu is beszámolt róla, hogy egy 64 éves taxis péntek hajnalban vett fel utast a Nagyvárad térnél, aki később az életére tört.

Amikor megérkeztek a XX. kerületi Ady Endre térre, az utas kést rántott, és a bevételt követelte. A taxist legalább 20 késszúrás érte, majdnem elvérzett, de mivel volt annyi lélekjelenléte, hogy a rádión riassza a központot, életben maradt. Az elkövető 20 ezer forinttal távozott.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. May 26. Saturday - 11:13:41 -- Politika -- 0

Népszava Online

"Horváth Zoltán újságíró: Ha a kormány lennék leginkább arról konzultáltatnék, hogy az euró bevezetése helyett ne hozzuk-e vissza a pengőt? Esetleg a koronát ...???"

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 26. Saturday - 11:09:31 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az új uniós adatvédelmi rendeletre nem csupán a nagyvállalatoknak, de a kis egyesületi weboldalak vagy személyes blogok kezelőinek is fel kell készülniük. Ellenkező esetben rájuk is súlyos bírság vár.

Igaz, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a héten azt mondta, hogy a kormány tervei szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság csak figyelmeztethetné a kis- és közepes vállalkozásokat, ha megsértik a GDPR-t, más szankciót nem alkalmazhatna.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 26. Saturday - 11:04:17 -- Politika -- 0

Népszava Online

Péntek délután a Bálnában lépett fel Milo Yiannopoulos, a Donald Trumpot támogató amerikai szélsőjobb legismertebb politikai botrányhőse és üstökös-szerű pályát befutó celebje, akinek megítélése képes megosztani a Fideszt is.

„Az ördög valós. Az ő neve: Soros György” – nyitotta előadását a rockzenés bevonulás után Milo Yiannopoulos a Bálnában tartott „Veszélyek és Esélyek a XXI. században” című előadásában. A rendezvényre a Fidesz kormányzatból nem jött el senki, természetesen leszámítva a kormányközeli szervezőket, így Schmidt Máriát, illetve a kormányzati agytröszt Századvég vezetőit.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 26. Saturday - 10:58:53 -- Európai Unió -- 0

HVG

A magyar kormány sok fontos ügyben blokkolja az unió egységes fellépését, láthatóan arra játszva, hogy a migráció témáján lovagolva ő legyen a "nemzetállamok Európája" koncepció zászlóvivője.

Sorsdöntő hónap jöhet a magyar külpolitika számára, ugyanis az Európai Unióban több olyan kérdés is napirenden van, amely különösen érzékenyen érinti a magyar kormányt. Eddig Orbánt visszatartotta valamennyire az Európai Néppárt, még ha a magyar miniszterelnök számos kérdésben nagyon határozottan szembeszállt is a közös uniós állásponttal, illetve szembement olyan uniós döntésekkel, amelyeket jogszerűen hoztak többségi alapon.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 26. Saturday - 10:55:07 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Fontos szoftverfrissítés érkezett a napokban három programhoz is, melyek közül legalább egy szinte mindenki számítógépén megtalálható.

Tovább a HVG oldalára...