Havi hírek
2018. May 23. Wednesday - 08:45:39 -- Időjárás -- 0

HVG

Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, délelőtt a nyugati országrészben, délután inkább keletebbre számíthatunk több napsütésre – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 23. Wednesday - 08:43:37 -- Politika -- 0

!!444!!!

58%-ra nőtt azon magyar állampolgárok aránya, akik elégedettek az unión belüli demokrácia működésével, miközben az uniós átlag csak 46%, ráadásul a magyarok több mint 60 százaléka szerint jó dolog az ország uniós tagsága.

A jövő évi EP-választások előtt az Eurobarométer azt vizsgálta, mennyire érzik úgy az uniós állampolgárok, hogy számít a szavuk a közösségben, és mit várnak a jövő évi voksolástól. Azt találták, hogy 2016 óta egyre pozitívabb az unió megítélése.

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. May 23. Wednesday - 08:38:28 -- Politika -- 0

!!444!!!

Miután a Liberálisok egy szem parlamenti képviselője, Bősz Anett felrobbantotta a Párbeszéd-frakciót, illetve kiderült, hogy Molnár Gyula és Karácsony Gergely egy párton belül is titkolt megállapodás keretében tervezték finanszírozni Fodor Gáborékat, ellenzéki oldalon elszabadultak az indulatok. Szabó Tímea például azt mondta, hogy Fodor Gábor egy politikai élősködő. Ezzel az idézettel indul Rónai Egon beszélgetése Fodorral az ATV-n, hogy aztán ilyen jelenetekbe torkolljon

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. May 23. Wednesday - 08:33:51 -- Politika -- 0

HVG

Pszichiátriai kezelésre megy az ácsi polgármester, és a jövőben tartózkodik a nem megfelelő megnyilvánulásoktól – Lakatos Bélának ezt szabta feltételül a település képviselő-testülete, hogy a helyén maradhasson.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 23. Wednesday - 08:29:56 -- Kultúra -- 0

Népszava Online

Örkény István Egyperces novelláival népszerűsíti az olvasást a Bookline. A most indult kampányban koncerthelyszíneken, színházakban,

és országos mozihálózatok terjesztésében is futnak az online könyváruház animációs kisfilmjei. A hét alkotást a nemrég újra kiadott Örkény Egypercesek inspirálták, ám az olvasásnépszerűsítő kampány számos további kortárs és klasszikus könyvet is a közönség figyelmébe ajánl.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 23. Wednesday - 08:27:34 -- Belföld -- 0

HVG

Óránként közlekednek majd a Balaton déli partján az expresszvonatok a nyári menetrendben – írja egy balatoni hírportálra hivatkozva a Magyar Idők.

A Balatontipp.hu értesülése szerint a változás a tó partján utazók számara is örvendetes lesz, mert az expresszek kijelölt kocsijában helyjegy nélkül lehet utazni a települések között. Továbbra is járnak majd a népszerű hétvégi éjszakai Bagolyvonatok, amelyekből idén eggyel többet lehet igénybe venni a korábbiakhoz képest.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 23. Wednesday - 08:24:02 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

A nemzetközi energiaárak esetleges tartós és jelentős emelkedését nem lehetne figyelmen kívül hagyni a lakossági rezsidíjakban sem

- nyilatkozta lapunknak parlamenti meghallgatásai után Palkovics László, a területért felelő Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) irányítója, hozzátéve: a rezsicsökkentés és a hatósági energiaárak Európán belül mégis védik ettől a magyar családokat. Rögzítette: a nemzetközi olaj- és gáztőzsdék elmúlt hetekben tapasztalt ugrása ellenére a kérdés a magyarországi lakossági rezsi tekintetében nem időszerű.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 23. Wednesday - 08:19:14 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Kedden este előkerült egy felvétel, amelyen a baleset előtti pillanatok láthatók. A sofőr a Facebook Live-on indított közvetítést az utazásról.

Ahogy korábban megírtuk, a magyar rendőrség tájékoztatása szerint kilenc ember vesztette életét a kedden kora délután Ceglédbercelnél. A 4-es főúton történt balesetben egy román rendszámú mikrobusz frontálisan ütközött egy homokszállító teherautóval.

Tovább a HVG oldalára...