Havi hírek
2018. May 22. Tuesday - 10:21:50 -- Időjárás -- 0

HVG

Kedd reggel elsősorban a Dunától keletre eső tájakon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. A Dunántúlon kevesebb felhő lehet az égen. Néhol megélénkül a keleties szél.

Tovább a HVG oldalára...

2018. May 22. Tuesday - 10:15:57 -- Kultúra -- 0

Népszava Online

Spanyolországban augusztusban rendezik meg azt a vásárt, amelyen a kosárszövők a Katalóniában található Tarragona tartományból, annak is a Ports de Tortosa-Beseit közeli lejtőin található, nyáron betakarított alapanyagból (gyékény) készült termékeiket mutatják be.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 22. Tuesday - 10:13:02 -- Külföld -- 0

Népszava Online

Befejezéséhez közeledik Törökországban az Ilisu-gát megépítése, így hamarosan víz alá kerül egy 12 ezer éves város.

Hasankeyf egy ősi település a Törökország délkeleti részén, ám nem sokáig lehet már elzarándokolni ide a történelmi emlékek megcsodálására, hiszen a város hamarosan víz alá kerül.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 22. Tuesday - 10:10:09 -- Politika -- 0

Népszava Online

Megmentette az eddig hárompárti ellenzéki frakciót a függetlenként politizáló Mellár Tamás, aki Bősz Anett kilépése után úgy döntött, beül a képviselőcsoportba.

A közismerten konzervatív, de kormányellenes egykori KSH-elnök Facebook-oldalán azt írta, azért döntött a frakcióhoz csatlakozás mellett, mert nem nézhette tétlenül, hogy „az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon”. Mellár Tamás állítása szerint olyan megállapodást kötött a Párbeszéd frakciójával, amelynek értelmében nem vonatkozik rá a frakciófegyelem, tehát továbbra is saját meggyőződése szerint szavazhat.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 22. Tuesday - 09:49:49 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Óriásplakátok, egyszavas üzenetek, országjárás, fórumok. Ismerős? Persze, hogy ismerős, hiszen az elmúlt bő három évben másról sem szólt a Fidesz, mint Soros-plakát, Stop migráns, Stop-Sorosfórum, no meg Rezsi Szilárd nagy megfejtései.

Aki esetleg nagyobb összeggel fogadott volna arra, hogy Orbán harmadik kétharmadja után most már biztos leállnak, meg biztos loptak már eleget, meg biztos jön a konszolidáció, annak rossz hírem van: A Fidesz folytatja az ámokfutást, nem áll le soha.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. May 22. Tuesday - 09:37:29 -- Belföld -- 0

HVG

A rendőrök tavaly óta dolgoznak az új projekten, de csak az idei évben állt minden össze ahhoz, hogy élesben is el tudják indítani.

Az elmúlt hetekben több helyen is felbukkant már az az újfajta sebességmérési módszer, amellyel a gyorshajtókat igyekeznek kiszűrni a rendőrök a forgalomból. Az eddigi módszerekkel ellentétben azonban ezt szinte képtelenség észrevenni, és csak akkor esik le a sofőrnek, hogy valami történt, amikor kiintik őt a forgalomból.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 22. Tuesday - 09:34:36 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Megvalósult a központi Kormányzati Adattrezor csak "magyar módra": mivel még nem épült ki a rendszer és nem lehet simán online feltölteni az adatokat, a rendőrség kötelékébe tartozó, fegyveres Állami Futárszolgálat rohangál az adathordozókkal.

Sikerült beszélnünk olyan állami szervezetnél dolgozó informatikussal, aki szerint ennek a fapados, offline adattrezor-imitációnak nem sok értelme van, viszont egy csomó munkával, adminisztrációval és költséggel jár. Hogy mennyi (köz)pénzbe fáj mindez, arra a Belügyminisztérium egyelőre nem válaszolt.

Tovább a HVG oldalára...