Havi hírek
2018. May 21. Monday - 10:27:35 -- Politika -- 0

Huppa.hu

Most, hogy mint azt megtudhattuk, már nem illiberális, hanem kereszténydemokrata állam épül a fejünk felett – a Harmadik Birodalom is szocialista volt, csak nemzeti – mindenki lenyugodhat, és alámerülhet a dolgos hétköznapokba.

Az összes marionett teszi a neki rendelt feladatot, hogy olajos legyen a gépezet. Kövér elvtárs például – ha ilyet egyáltalán lehet – még jobban összevonta a szemöldökét, és mindenkit kioktat vitézségről meg illemről, de elsősorban civilizációról, ami így leírva nagyon mókásan hangzik.

Tovább a Huppa.hu oldalára...2018. May 21. Monday - 10:24:34 -- Kultúra -- 0

Index

Pünkösd az egyik legfontosabb keresztény ünnep, egyébként munkaszüneti nap is. De vajon mit ünneplünk ilyenkor? Csak úgy röpködtek a megoldások.

Tovább az Index oldalára...2018. May 21. Monday - 10:17:00 -- Érdekes -- 0

Index

A XVI. században Japán elszigetelt ország volt. Talán nincs is még egy nemzet, akiknek ennyiféle szavuk lenne az idegenre: külön az idegen emberekre, külön az idegen tárgyakra, és ezek a szavak általában a „barbár” szóval rokonértelműek.

A külső elszigeteltséghez belső megosztottság is társult: a japánok nemcsak másokkal, de magukkal is nehezen találták meg a békét. A felfedezések korában európai hajósok is kikötöttek az országban, de a japánok csak kevés külföldit engedtek be. A nyugati istent szolgáló jezsuitákat helyenként megtűrték, és a portugál hajósok is horgonyt vethettek Japán partjainál

Tovább...2018. May 21. Monday - 10:11:42 -- Politika -- 0

!!444!!!

Furcsa mozgolódás zajlott le az elmúlt évtizedben az ország egyik szegény, keleti járásának két kistelepülése között. Az egész azzal kezdődött, hogy a Szabolcs megyei Nagyecsed önkormányzata 2006 után elkezdte felszámolni az iskolában jelen lévő szegregációt.

Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy megpróbálták jobban vegyíteni a roma és nem roma tanulókat.
Kudarc lett a vége, a jobb módban élő helyiek ugyanis ahelyett, hogy részt vettek volna az integrált oktatás kialakításában, elkezdték a szomszédos település iskolájába járatni a gyerekeiket.

Tovább a !!444!!! oldalára2018. May 21. Monday - 09:40:35 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Az állami, közös pénzünkből fenntartott MTVA, aminek a HITELES köztájékoztatás lenne a célja, olyan dilettáns módon működik, hogy ezen már más nem tudna segíteni, csak a szervezet teljes felszámolása.

Ma már semmi egyéb célja nincs, csak a kormányzat által sulykolt üzeneteket alátámasszák hírnek látszó dolgokkal. Nem csoda, hogy mára már az összes jóérzésű profi szakember otthagyta a közszolgálatinak hazudott médiát. A selejt azonban mindig bosszút áll.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. May 21. Monday - 09:29:16 -- Politika -- 0

HVG

Sajtóhírek szerint a fejlesztési miniszter azzal fenyegette meg korábban Orbán Viktort, lemond, ha nem kap külön tárcát. Seszták a Hír TV-nek cáfolta, hogy ilyen történt volna.

A csatorna a Kisvárda NB I-be jutását követően szólaltatta meg Sesztákot, még a meccsen, ahol szóba került az állítólagos fenyegetőzés is.

Az előző ciklus fejlesztési miniszteréről a választás után jelent meg a sajtóban, hogy azzal fenyegette meg a miniszterelnököt, hogy ha nem kap saját tárcát, lemond az egyéni képviselőjelölti mandátumáról, ami időközi választást eredményezett volna.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 21. Monday - 09:20:16 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Transport Layer Security (TLS) titkosítás legújabb verziójának köszönhetően a hackerek sokkal nehezebben tudják lehallgatni az internetes kommunikációt.

Valószínűleg sosem volt még annyira aktuális az internetes biztonság kérdése, mint amennyire azzá lett az elmúlt néhány évben. Az internetes kommunikációt eddig is titkosítási protokoll védte attól, hogy az abban "elhangzó" információk ne jussanak illetéktelen kezébe, mostantól azonban még biztonságosabbá válik az információ áramlása.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 21. Monday - 09:18:12 -- Belföld -- 0

HVG

Az emberek az embertelenségtől lesznek jobbak. Ezen a meggyőződésen alapul a mostani büntetőpolitikai kurzus.

Ezért tiltották ki a jogszerűbb és emberibb börtönviszonyokért tevékenykedő civileket a börtönökből, ezért számolták föl a börtönrádiót, ezért tiltották el a beszélőkön a közvetlen érintkezéstől, a puszitól, öleléstől a rabokat és párjaikat, gyerekeiket, és ezért nincs mese a börtönben. A balassagyarmati műintézményben hét éven át működött a Mesekör.

Tovább a HVG oldalára...