Havi hírek
2018. May 17. Thursday - 10:07:30 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

BorsOnline

Az egész országot lázban tartja a Kecskeméti Vadasparkban elpusztult vemhes szurikáta ügye. Legtöbben az ötödik osztályos fiút ostorozzák, aki földhöz vágta Zarát, de vannak, akik a srác védelmére keltek.

Így van ezzel az édesapja is, akinek a véleményét az Index szúrta ki a Facebookon. L. elismerte, hogy a gyermek hibázott, de a felelősség kérdését az állatparkkal kapcsolatban is felvetette. Szerinte egy nyitott tetejű kifutóról van szó, és a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket futásra ingerelték az állatokat, és az ő fia kicsit mélyebbre nyúlt.

Tovább a BorsOnline oldalára...2018. May 17. Thursday - 10:04:43 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Egy távoli galaxisban az ősrobbanás után mindössze 250 millió évvel kialakult csillagokra, így az eddigi ismert legrégebbi oxigénforrásra bukkant egy nemzetközi kutatócsoport – írja honlapján az Európai Déli Obszervatórium.

A csillagászok a chilei Atacama-sivatagban működő ALMA rádióteleszkóp-rendszer segítségével vizsgálták a MACS1149-JD1 nevű távoli galaxist, mikor az ott található ionizált oxigén által kibocsátott nagyon halvány fényre lettek figyelmesek. Az Európai Déli Csillagvizsgáló Nagyon Nagy Teleszkópja (VLT) hidrogénkibocsátást észlelt ugyanebből a galaxisból, ami megegyezett a korábban észlelt jelből megállapítható távolsággal.

Tovább az Index oldalára...2018. May 17. Thursday - 10:02:33 -- Blog -- 0

HVG

Tamás Gáspár Miklós alaposabban szemügyre vette a kormánynévsort, és máris kénytelen korrigálni magát.

Tegnapi cikkemben akaratlan hibát követtem el, amiért elnézést kell kérnem a nyájas olvasótól. Az írás korábban keletkezett, ezért mondhattam, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „jobban vasalt minisztereket” készül kinevezni, hiszen akkor még nem hittem el, hogy „a bolond Káslert” – így nevezik orvosi körökben – csakugyan megteszi amolyan csúcsminiszternek, aki majd az egészségügyért, a szociális ügyekért, a köz- és fölsőktatásért, a magyar kultúráért és tudományos kutatásért fog felelni.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 17. Thursday - 09:39:25 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Tolnanémediben már nem csak a menekültekkel riogatják az embereket, hanem a gondozottakkal is: népszavazással fúrták volna meg a humánus lakásotthonok építését, de a helyiek többsége nemet mondott az embertelenségre.

Eddig sokan a migránsoknak ágyaztak meg, most meg megágyazunk a zártosztályosoknak? Ilyen, és ehhez hasonló, meglehetősen indulatos és gyűlöletkeltő vélemények sorakoznak azon a négy oldalas szórólapon, amelyet az elmúlt hetekben minden tolnanémedi postaládába bedobtak.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 17. Thursday - 09:33:55 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Fennállása óta először osztotta meg a nyilvánossággal a Facebook, mennyi olyan posztot, illetve valótlan profilt távolítanak időnként az oldalról, amelyek sértők a cég szabályzatára nézve.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 17. Thursday - 09:32:10 -- Bulvár -- 0

Pesti Bulvár

Sebestyén Balázs kapott egy nyaklevest. De nem akárkitől. Az ismert rádiós műsorvezetőt Majka képelte fel, közös squash edzésük után – fogadásból.

Balázsnak legutóbb a rádióban kellett Majka dalait énekelnie, illetve dicsőítenie ellenfelét, miután elvesztett egy fogadást. A műsorvezetőnek most sem volt szerencséje, aminek következményeit egy Facebook-videóban osztotta meg a rajongóival.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. May 17. Thursday - 09:29:49 -- Időjárás -- 0

HVG

Az ország északi felén lesz több és zártabb a felhőzet, délen számíthatunk napos időszakokra.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 17. Thursday - 09:27:40 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

168 Óra Online

Bomba robbant a kaliforniai Aliso Viejo egyik szépségszalonjában kedden – írja a BBC.

A kozmetika, amely a Magyar Kozmetika nevet viselte egy 40 éves magyar nő, Krajnyák Ildikó tulajdonában volt, aki meghalt a robbanásban. A helyszínen további két ember megsérült.

A pokolgépet egy csomagba rejtették, azt még vizsgálják, hogyan került az épületbe. Az FBI szerint nem baleset történt, mivel a szépségszalonban olyan tárgyakat találtak, amik nem odavalók.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a robbanás olyan volt, mint egy erősebb földrengés.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...