Havi hírek
2018. May 16. Wednesday - 10:38:15 -- Étel, ital, sütemény, desszertek... -- 0

HVG

Igényeseknek kínál egyedi ételt egy New York-i étterem, ráadásul a beszámolók szerint azok is megkóstolhatják, akik nem engedhetnek meg maguknak borsos éttermi számlát.

Igazi luxust kaphatnak tányérjaikra egy New York-i étterem vendégei: a 24 karátos csirkeszárnyat egy különleges pezsgővel öblíthetik le. Ha az olcsóbb menüket kérik, akkor az aranyba burkolt csirkét egész olcsón megúszhatják.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 16. Wednesday - 10:35:38 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Sok ezer esetben viszont az ingatlanáért az utolsó pillanatig harcoló hiteles a végrehajtás és az árverezés után magától kiköltözik, nem akarva még egy jogi eljárással súlyosítani a helyzetén.

– Nem csak a házam veszítettem el, de az egész jövőmet is: soha többé nem lesz bejelentett munkám,  így nyugdíjam sem – mondta rezignáltan Edina. A gyerekét egyedül nevelő, harmincas éveiben járó nő jelenleg egy kaposvári albérletben húzza meg magát

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 16. Wednesday - 10:32:51 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebook számára elemi érdek, hogy a felnövekvő generáció ne féljen a Facebooktól, hanem használni akarja azt. Ennek kapcsán indítottak egy új, edukációs portált.

Bármennyire is csábító a fiatalok számára a közösségi oldalak használata, és tűnik úgy, hogy "abból úgysem lehet baj", valójában ez nem így van. A legtöbb probléma épp abból származik, hogy ezek a felhasználók nincsenek tisztában a legalapvetőbb adatvédemi szempontokkal sem, ha pedig beüt a baj, csalódottan fordulhatnak el a közösségi oldalaktól.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 16. Wednesday - 10:29:11 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Nem csak a fővárosban kerülnek családok százai az utcára: már a kisebb falvakban is mindennapos, hogy „viszi a házat a bank”. Az intézkedések száma öt év alatt a háromszorosára nőtt.

A fővárosi kilakoltatások gyakran az érdeklődés középpontjába kerülnek, civil szervezetek mozdulnak meg, hangos a tiltakozás, nagy a sajtóérdeklődés – a múlt hétvégén például a Bihari utcai bérház lakóközösségéért tüntettek több százan. Ám ha valakit egy falusi házból tesznek utcára, az rendszerint visszhangtalan marad. Pedig vidéken is egyre gyakoribb, hogy a devizahitelek bedőlése miatt „viszi a házat a bank”

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 16. Wednesday - 10:26:58 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Gmail felületének teljes megújításával megváltoztak a levelezőrendszerben felbukkanó figyelmeztetések is.

Néhány hete élesítette a Google az új Gmailt, ami funkcionális változások mellett teljesen új felületet is hozott. (Ha ön még mindig a régit látja, itt bekapcsolhatja magának.) A letisztultabb megjelenés, úgy tűnik, a korábbinál hangsúlyosabban megjelenő figyelmeztetéseket is hozott. A gyanús e-maileket például az alábbi módon jelölik – nem lehet nem észrevenni, hogy valami nem stimmel a levéllel.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 16. Wednesday - 10:20:41 -- Belföld -- 0

Pesti Bulvár

A napokban zajló miniszteri meghallgatások érdekes, sokszor abszurd jeleneteket szültek.

Ezekből az egyik Trócsányi László Igazságügyi miniszter meghallgatása volt, ahol felvetődött a közös európai ügyészséghez való csatlakozás kérdése is.Trócsányi kifejtette, hogy a magyar kormány ezt szuverenitási kérdésnek tekinti, ez alapján egy ilyen intézmény létrehozása szembemegy a nemzetek Európájáról szóló kormányzati állásponttal.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. May 16. Wednesday - 10:15:56 -- Belföld -- 0

HVG

Az elmúlt hetekben egy új magyar letelepedési programot kezdett reklámozni Kínában egy olyan cég, amelynek tulajdonosa részt vett a sok kritikát kapó letelepedésikötvény-programban is – derítette ki a Direkt36.

A hongkongi székhelyű, LSP International nevű cég 25 millió forintnyi ingatlanbefektetés és 50 ezer eurós (15,7 millió forintos) ügyintézési díj ellenében kínál magyarországi tartózkodási engedélyt. A 444 oldalán is megjelent cikk szerint a hongkongi székhelyű cég a hirdetésben azt állítja, hogy a magyar Bevándorlási Hivatallal folytatott tárgyalások garantálják a projekt működését

Tovább a HVG oldalára...2018. May 16. Wednesday - 10:13:09 -- Belföld -- 0

168 Óra Online

Kislétán nemrégiben egy emlékművet és két emléktáblát is avattak ugyanazon a napon. Néhány elszánt ember fáradhatatlan küzdelmet vív a Nyírségben azért, hogy térségük ne haljon ki.

1944-ben 1889-en laktak a nyírségi Kislétán, 42-en közülük zsidók voltak. Öt évvel később már csak négy zsidót tartottak nyilván a faluban. Sorstársaikat 1944 áprilisában a Nyírtelekhez tartozó varjúlaposi gyűjtőtáborba vitték. Ide kerültek az úgynevezett első zsidótlanítási zónában élők, így a Szabolcs vármegyeiek és a kárpátaljaiak is. Innen végül Auschwitzba vitték őket. Köztük volt az 1935-ben született Króhn Judit is, aki ’44 májusának első vasárnapján, anyák napján arra készült a kislétai római katolikus elemi iskolában, ahová a többi zsidó gyermekkel együtt járt, hogy verset mond majd édesanyja tiszteletére.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...