Havi hírek
2018. May 15. Tuesday - 09:34:37 -- Politika -- 0

Mérce blog

Szörnyű tragédia érte a Szita családot, mikor nemrég kiderült, az édesapát a Szécsény külterületén található Sóderbánya-tóban találták holtan.

Szita József horgászni ment, a tó partján azonban rosszul lett és bezuhant a tóba, ahonnan már nem jött ki többé. A boncolási jegyzőkönyv szerint légzési és keringési elégtelenség lépett fel a szervezetében és még azelőtt életét vesztette, hogy a vízbe esett volna.

Tovább a Mérce blog oldalára...2018. May 15. Tuesday - 09:31:53 -- Politika -- 0

HVG

Az  1984 óta Budapesten működő szervezet most úgy döntött, Berlinbe költözteti a magyarországi irodáját

A Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája beszünteti működését Budapesten - közölte a Soros György által alapított szervezet kedden reggel. Korábban Csontos Csaba, az Alapítványok szóvivője már jelezte, hogy sor kerülhet erre a lépésre a Stop Soros törvénycsomag elfogadásával, hétfőn pedig Rogán Antal azt jelentette be, hogy szigorítani is fogják csomagot, bár hogy pontosan milyen értelemben, azt nem árulta el.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 15. Tuesday - 09:26:33 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az elmúlt hónapokban tapasztalt apróbb változtatások után most egy nagyobb adagnyi átalakítást tervez operációs rendszerébe a Microsoft.

Körülbelül egy évvel ezelőtt, a Build fejlesztői konferencián mutatta be a Microsoft azt az új koncepciót, ami alapján új kinézetet kap a Windows 10. A korábban Project Neonként emlegetett ráncfelvarrás hivatalosa a Fluent Design System nevet kapta, és az akkor látottak alapján egyértelműen látszott, az eddigieknél messze sokkal elegánsabb lesz az operációs rendszer.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 15. Tuesday - 09:22:01 -- Politika -- 0

HVG

A törvény kijátszásával dolgoztatnak ítélkező bírákat az Országos Bírósági Hivatalban – ezért fordult az Alkotmánybírósághoz egy fővárosi másodfokú bírói tanács a hvg.hu értesülése szerint.

A Handó Tünde által alkalmazott trükknek komoly következménye van: ezzel ugyanis utasítási jogra tett szert ítélkező bírók felett. Ez pedig törvénytelen. A kreatív jogértelmezést, avagy más olvasatban a törvénysértést többször olvasták már az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke fejére, a legújabb esetben Handó Tünde az Alkotmánybíróságon lesz kénytelen magyarázkodni. 

Tovább a HVG oldalára...2018. May 15. Tuesday - 09:19:48 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

A Népszava „Kiszállási díjat kérnek a háziorvosok” című cikke jól világít rá a magyar egészségügy jogi szabályozásában tapasztalható jogértelmezési nehézségekre. A betegellátás elsődleges helye az – ideális esetben jól felszerelt – orvosi rendelő.

A rendelőn kívüli betegellátás mindig valamilyen szükséghelyzet következményeként, ahogyan a vonatkozó rendelet fogalmaz: „indokolt esetben” jön létre. A háziorvosi feladatok rendelési időn kívüli ellátását szabályozó rendelet viszont azt mondja: „ellátásban részesíti hívásra otthonában, tartózkodási helyén fekvőbeteget, sérültet”.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 15. Tuesday - 09:17:44 -- Politika -- 0

Népszava Online

Rendkívül ingatag lábakon állnak a miniszterelnök energetikai tervei.

Orbán Viktor két mondatban érintette csütörtöki beiktatási beszédében az energetikát. Egyrészt úgy vélte, az új korszakban a nemzeti vállalkozásokat piaci alapon kiszolgáló kritikus infrastruktúra döntő tényező lesz, ezért „az energiaszektort hazai kézbe vettük". Másrészt „az új napelemparkok, valamint Paks 2 a tiszta és fenntartható energiatermelés élvonalába emelik majd Magyarországot".

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 15. Tuesday - 09:15:59 -- Időjárás -- 0

HVG

Napközben 15-25 fok várható.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 15. Tuesday - 09:13:07 -- Politika -- 0

168 Óra Online

Krekó Péter legújabb könyvében, a Tömegparanoiában az álhíreket és az összeesküvés-elméleteket veszi górcső alá. Napjainkban reneszánszukat élik a konteók. Félünk a migránsoktól, elvetjük a hagyományos orvoslást. Az igazság utáni korszak tünetei ezek. A szociálpszichológus arról beszél, miért alakulhatott ez így, és mi állíthatja meg a folyamatot.

– Hallotta? A választás utáni éjszaka Orbán Viktor váratlanul megbetegedett és kórházba került.

– Igen, ez nagyon népszerű álhír volt, sebesen terjedt, mert sokan akartak hinni benne az ellenzéki oldalon.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...