Havi hírek
2018. May 14. Monday - 10:08:26 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Firefox 60-as verziója egy nem várt meglepetést is hoz: aki új lapot nyit a böngészőben, szponzorált tartalmakat láthat majd rajta. Szerencsére ki lehet kapcsolni az új "funkciót".

Tovább a HVG oldalára...2018. May 14. Monday - 10:04:57 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Úgy tűnik, megvan, melyik termékek érintettek a múltheti mérgezésben, amely kapcsán a Nébih indított vizsgálatot. Az Auchan listát tett közzé visszahívott tejekről - hat áruházuk is érintett.

Titokzatos gonosz szennyezi a különböző tejeket: vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 14. Monday - 10:02:06 -- Érdekes -- 0

HVG

A Volkswagen Golf sofőrje a Petőfi hídra szeretett volna rákanyarodni, de a GPS egészen másfelé vezette.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 14. Monday - 09:58:15 -- Politika -- 0

Népszava Online

Az ellenzéki tábor "intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen, szervezetileg egyszerűen nem létezik", a jelentősebb posztokat pedig "bal bunkók" töltik be – egyebek mellett erről is beszélt Kövér László, az Országgyűlés nemrégiben újraválasztott elnöke az MTI-nek adott interjújában.

A házelnök szerint nem a kormánypártok, hanem az ellenzéki pártok a megosztóak, ez jól látszik a kormányellenes tüntetéseken megjelenő transzparenseken is: úgy véli, az "Orbán takarodj!" feliratok mellett egyre gyakrabban találkozni olyan üzenetekkel, hogy az ellenzék is takarodjon

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 14. Monday - 09:55:49 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Az ismeretlen külföldi telefonszámról próbálkozó csalók ellen az egyetlen megoldás az, ha nem hívjuk vissza őket.

Nem kerül pénzbe, ha véletlenül felveszi valaki a gyanús külföldi számról érkező hívást, de a visszahívástól óva intenek a szolgáltatók – írja a hétfői Népszava.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 14. Monday - 09:51:48 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Balra Magyar

Emlékszünk az előzményekre, hogy mi történt eddig, legutóbb is írtunk róla.

„Kósa megbukott emberileg és erkölcsileg. A Legfőbb Ügyészség gyanúsan lapít ugyan a büntető-feljelentés ügyében, amit tettem, de minden józanul gondolkodó ember számára világos, hogy aki 800 milliót akar íratni az édesanyja nevére egy üzleti tranzakció nyomán, az nem rendes ember és erkölcsi nulla”, mondta  pár hete Gulyásné dr. Gurmai Zita, az MSZP elnökségének tagja.

Tovább a Balra Magyar oldalára....2018. May 14. Monday - 09:44:11 -- Érdekes -- 0

HVG

A 11 éves Ryleigh Taylor épp a Douglas-tó partján sétálgatott, amikor figyelmes lett egy különleges kőre. Szerencsére nem kacsázni kezdett vele.

Annak ellenére, hogy a hírekben időről időre felbukkan egy-egy hír arról, hogy dinoszauruszok maradványait találták meg – elég csak a csehországi maradványokra vagy a buszméretű dínóra gondolni –, a tudósoknak ez nem ennyire egyszerű feladat. Ahhoz, hogy rátaláljanak a fosszíliákra, rengeteg mérésre, ásatásra van szükség, és még akkor sem biztos, hogy eredményes lesz a kutatás. Néha azonban vannak egészen extrém véletlenek is.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 14. Monday - 09:40:14 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

168 Óra Online

Az ismeretlen bűnöző levelet írt az Auchannak, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket – értesült a Blikk. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Iparági szereplők szerint az áruházlánc nem tudhatta, hogy csak egy kalandorról vagy közveszélyes őrültről lehet-e szó, ezért visszahívta a zsaroló által nevesített tejtermékeket, majd bejelentést tett a rendőrségen, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

Tovább a 168 Óra Online oldalára...