Havi hírek
2018. May 13. Sunday - 10:11:32 -- Egészség, egészségügy -- 0

Mérce blog

Az egészségügy megreformálásáért harcba szálló Sándor Mária az ápolók napja kapcsán adott interjút hivatástudatról, aktivista múltjáról és jelenlegi munkájáról a Népszavának.

Sándor Mária elmondta, nem vett részt az elmúlt hetek tüntetésein, egy éve semmilyen politikai demonstráción nem járt. Szerinte jelenleg a magyar politika szétszakítja az országot, elszabadultak az indulatok. Saját politikához való viszonyáról pedig azt mondja : “én a bánatomat a munkába fojtom”.

Tovább a Mérce blog oldalára...2018. May 13. Sunday - 10:06:23 -- Politika -- 0

Zoom.hu

A magyarok 79 százaléka nem ért egyet azzal, hogy közpénzen építenek futballstadionokat – legalábbis erre jutott a Publicus Intézet kutatása, amit a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek.

Nem csak az ellenzéki pártok támogatói nem támogatják a stadionépítéseket (Az MSZP-szavazók 96, a Jobbik-szavazók 95, a bizonytalanok 85 százaléka), hanem a fideszesek 60 százaléka is elutasító velük szemben.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. May 13. Sunday - 10:04:17 -- Belföld -- 0

HVG

Márianosztra közelében 8 kilométeres mélységben regisztrálták a földmozgást szombat éjjel.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 13. Sunday - 09:57:47 -- Politika -- 0

HVG

Tizenkét évre tervez Orbán Viktor – a miniszterelnök nagyívű jövőképet vázolt, miután a parlamentben negyedszer is megválasztották kormányfőnek.

Kormányprogramot ugyan nem hirdetett, de azért így is látszik, mire készül a kormány a következő években. Úgy tűnik, marad a munkaalapú társadalom, a jól keresők számára kedvező adórendszer, és a szociális ellátások bőkezű emelésére sem lehet számítani, még úgy sem, hogy már lenne miből.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 13. Sunday - 09:41:02 -- Politika -- 0

Balra Magyar

A Zoom.hu szerint további érdekes fejlemény is akad a megállapodások körül. Ezek ugyanis – bár az eredeti szerződések nem most születtek, legalább is ez tetszik ki a bejegyzésekből – az év első napján „élesedtek”, azaz idei kontraktusnak minősülnek.

A Szerencsejáték Zrt. oldalán viszont csak április 23-án jelentek meg. Ez pedig azt jelenti, hogy a vállalat jócskán 60 napon túl tette közzé az adatokat. Ugye van „a gazdasági társaságok takarékosabb működéséről” szóló törvény, amely alól az állami szerencsejáték-szervező sem húzhatja ki magát. Ez pedig elég egyértelműen fogalmaz: „a szerződés létrejöttét, illetve a (3) bekezdés szerinti közzétételi kötelezettség alá eső adatokban történő változás bekövetkezését követő 60 napon belül kell teljesíteni.”

Tovább a Balra Magyar oldalára...2018. May 13. Sunday - 09:37:09 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Teleky Zoltán étteremtulajdonos és séf szerint munkatársuk egyszerűen meglépett a többiek pénzével és azóta nem jelentkezik.

A Facebookon közzétett felhívásban keresi volt üzletvezetőjét Teleky Zoltán ismert pécsi séf és étterem tulajdonos, aki szerint volt kollégájuk lelépett kollégái fizetésével és azóta nem tudják, hol van. Az esetről a SzabadPécs.hu számolt be. Teleky félmilliós nyomravezetői díjat ajánl annak, aki segít kézre keríteni a férfit.

Tovább a HVG oldalára...