Havi hírek
2018. May 11. Friday - 10:32:28 -- Kultúra -- 0

Népszava Online

Viszonylag ritkán ülhetünk be moziba hajnali négy óra 20-kor, most szombaton azonban ez is megtörténhet.

Az évi "rendes" Artmozik Éjszakáján május 11-én a Budapest Film Zrt. artmozi-hálózatához tartozó öt fővárosi filmszínházban egy karszalaggal lehet filmeket nézni késő délutántól hajnalig. A Művész moziban „Rendezők éjjele” címmel többek között Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Remsey új filmje az országos premier előtt látható, de Tarantino első sikere, a Kutyaszorítóban is visszatér.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 11. Friday - 10:29:08 -- Politika -- 0

Népszava Online

Az Országgyűlés alakuló ülésén tartott titkos szavazáson 143-an támogatták a fideszes Kövér László házelnökké választását.

Ennél azonban kevesebb, összesen csak 133 kormánypárti politikus ül a parlamentben. Ritter Imre német nemzetiségi képviselő kérdésünkre még aznap elmondta, hogy „természetesen” megszavazta Kövért.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 11. Friday - 10:21:07 -- Politika -- 0

HVG

"Tehát ennek kéne lennie a 'Soros-tervnek'" címmel számolt be a levélről az osztrák sajtó.

Egy idézetekkel teli A4-es lapot küldött Szijjártó Péter "Soros-terv" néven az osztrák elnöknek, Alexander Van der Bellennek – írja a Die Presse, amely "Tehát ennek kéne lennie a 'Soros-tervnek'" címmel számolt be a levélről. A levelet a hvg.hu elkérte a Külügyminisztériumtól, de megkeresésünkre nem válaszoltak.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 11. Friday - 10:15:46 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Több érdekes újdonság is érkezett a Windowsba a néhány napja mindenki számára elérhetővé tett frissítőcsomaggal.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 11. Friday - 10:12:11 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Orbán Viktor felvázolta, hogy miként képzeli el a következő négy évet. Ha arra számítottunk volna, hogy ezentúl a felesleges kiadások helyett érdemi dolgokra költene a kormány, akkor ezzel a képzetünkkel számoljunk is le, mert a miniszterelnök folytatni szeretné, amit elkezdett. (Csak hogy finoman fogalmazzunk.)

Orbán semmilyen irányváltásra nem utalt a gazdaságpolitikában, a hibák ellenére sikeresnek ítélte az elmúlt nyolc évet, amit szerinte az is bizonyít, hogy 800 ezerrel dolgoznak többen, mint a második Orbán-kormány hivatalba lépésekor, 2010-ben.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. May 11. Friday - 10:08:48 -- Politika -- 0

HVG

Ellentmond egymásnak a külügyminisztérium és az Országgyűlés sajtóirodájának válasza.

Ahogy korábban megírtuk, az LMP frakciójában ülő Demeter Márta szúrta ki, hogy Zaid Naffa is ott volt a parlament alakuló ülésén. A Népszava akkor feltette a kérdést az Országgyűlés sajtóirodájának, kinek a meghívására vett részt az eseményen a férfi, aki korábban megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 11. Friday - 10:06:34 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Búcsút inthetünk az eddig ismert iránymutatási rendszernek: a Google kiterjesztett valósággal turbózza fel saját térképszolgáltatását, amely így az alkalmazásban megjelenő információkat az aktuális környezetünkre vetítve mutatja majd.

A Google idei I/O konferenciája sokáig emlékezetes marad, hiszen remek fejlesztéseket villantott a keresőóriás. Kiderült, hogy a mesterséges intelligenciával játszva tényleg nagyon hasznos újításokat kap a Fotók, megtudtunk néhány igen fontos részletet a következő Androidról, és azt is, hogyan jelentkezik be a fodrászhoz a cég digitális asszisztense.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 11. Friday - 10:01:40 -- Európai Unió -- 0

168 Óra Online

Magyarországnak nemcsak azért alapvető érdeke, hogy megállapodjon Brüsszellel a vitás kérdésekben, mint a jogállamiság vagy a migráció, hogy a lehető legjobban jöjjön ki a most indult költségvetési vitákból, hanem azért is, hogy a jövőben része lehessen a nagy európai, meghatározó fejlesztéseknek – állítja Baráth Etele. Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja szerint ugyanakkor az egyetlen hatásos jogi eszköz az euróövezeti csatlakozás.

– Ön most is éppen Brüsszelben van. Mit tapasztal, milyen a hangulat, mik a visszajelzések, miután az Európai Bizottság bemutatta a 2021–2027-es költségvetési javaslatát?

– A javaslat irányait, nagyságrendjét tekintve nagyjából mindenki valami hasonlóra számított, de ettől függetlenül pillanatnyilag szinte senki sem ért egyet vele, ellentmondásosak a vélemények

Tovább a 168 Óra Online oldalára...