Havi hírek
2018. May 09. Wednesday - 10:48:33 -- Politika -- 0

168 Óra Online

Mint a 24.hu nyomán tegnap megírtuk, az Orbán-kormány kedvenc jordán üzletembere, Zaid Naffa a karzatról nézte végig az országgyűlési képviselők eskütételét.

A Népszava az Országgyűlés sajtóirodájától megtudta, hogy Naffa, aki egyben tiszteletbeli jordán konzul is, a diplomáciai testület tagjaként a Külgazdasági és Külügyminisztérium meghívására, Jordánia képviseletében vett részt az alakuló ülésen. A szerteágazó Naffa család budapesti feje tiszteletbeli konzuljaként épített ki szoros kapcsolatot fideszes politikusokkal. 

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. May 09. Wednesday - 10:42:41 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A legnépszerűbb telefonos operációs rendszer következő verzióját ugyan még mindig csak Android P néven emlegetik a fejlesztők, de a teljes néven kívül már sok mindent mást elárultak róla.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 09. Wednesday - 10:40:28 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Ágyszám csökkenésére hivatkozva kirúgtak két nővért és egy traumatológust, miközben hirdetésükben épp ilyen szakembereket keresnek.

A hatvani Albert Schweitzer kórházban olyasmi történt, ami nem sűrűn esik meg mostanság egészségügyi intézményben: felmondtak két ápolónőnek s egy orvosnak a traumatológián. A szorító munkaerőhiány miatt országszerte mindenütt két kézzel kapkodnak a szakemberek után, ezért is különös, hogy a Zagyva-parti városban épp ennek ellenkezőjével, az elbocsátás luxusával éltek.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 09. Wednesday - 10:34:57 -- Európai Unió -- 0

HVG

Elżbieta Bieńkowskánál azért szakadt el a cérna, mert az álláspontja nem kapott elég támogatást az Európai Parlamentben. Most egy életre megtanulhatja: mikrofon előtt sosem káromkodunk.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 09. Wednesday - 10:31:27 -- Blog -- 0

Huppa.hu

Kérem, ez megint egy népszerűtlen írás lesz, ugyanis tényekkel szeretne foglalkozni a tegnapi tüntetés kapcsán, nem elvárásokkal és vágyálmokkal.

Az eseménnyel kapcsolatban ugyanis mindenkinek megvan a maga véleménye, és mindenki azt várja, hogy attól egy jottányit se térjen el az elemzés: különben a szerző aljas, hazug áruló, és fel kell húzni az első fára. Mármost aránytalanul több embernek van véleménye és elvárása ily módon, mint ahányan 1.: egyáltalán ott voltak, 2.: egyáltalán elférnek a Kossuth téren.

Tovább a Huppa.hu oldalára...2018. May 09. Wednesday - 10:20:14 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Google szakemberei is pontosan tudják, hogy az okostelefonok egyik legkritikusabb pontja továbbra is az alacsony üzemidő. De most próbálnak javítani a helyzeten.

Az évente esedékes Google I/O fejlesztői konferencia idei első napján több újdonság is kiderült az Android következő, egyelőre csak P betűjellel emlegetett verziójáról. Három másik izgalmas újdonság mellett ilyen az Adaptive Battery névre hallgató újdonság, melynek bevezetésével a fejlesztők azt szeretnék elérni, hogy tovább bírják egy feltöltéssel az androidos mobilok.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 09. Wednesday - 10:17:42 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Menedzsment Fórum

Elismerte az NGM, hogy a kereskedők gyakran lenyelik az áfacsökkentést.

Január és április között a fogyasztói árak átlagosan 2,1 százalékkal nőttek - ismertette mai jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal. Eközben a nyugdíjasok kosara szerint számolt infláció 2,25 százalékkal emelkedett - számolta ki az mfor.

Tovább a Menedzsment Fórum oldalára...2018. May 09. Wednesday - 10:13:47 -- Politika -- 0

HVG

Üzemnek vagy erődnek is elmenne az a XXIII.kerületi, műhelyből, garázsból és több lakásos családi házból álló komplexum, amelybe nemrég költözött Soroksár fejlődő, felkapott részén a Fidesz pártigazgatója-alelnöke.

Az ingatlan nemhogy nincs Kubatov Gábor nevén, de mivel felesége 80 éves édesanyja nevére került, a családtagok vagyonbevallásában sem kell szerepeltetnie.

Tovább a HVG oldalára...