Havi hírek
2018. May 07. Monday - 10:46:34 -- Időjárás -- 0

Zoom.hu

Kedden ismét nedvesebb légtömegek érkeznek fölénk, többfelé kialakulhat zápor, zivatar, ugyanakkor napos időszakokra is számíthatunk.

K EPA20180202024

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. May 07. Monday - 10:42:36 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

Rezsipénz Rendben zajlik a többlet-gáztámogatások igénylése – közölte megkeresésünkre Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (Mtoszsz) elnöke. A kérelmek benyújtására a márciusi, valamennyi magánfogyasztónak 12 ezer forintot ígérő gázárkedvezmény-rendelet hiányosságai miatt van szükség.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 07. Monday - 10:27:29 -- Külföld -- 0

HVG

Csütörtökön tört ki a Kilauea vulkán, és vasárnap este már tíz hasadékból ömlött a láva.

Vannak olyan lakók, akik valószínűleg soha nem térhetnek már haza otthonukba. A Hawaii Nagy Szigetén lávafolyamokat kilövellő Kilauea vulkán helyi idő szerint vasárnap estig körülbelül 30 házat pusztított el, és csaknem 2000 embert kényszerített otthona elhagyására.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 07. Monday - 10:23:20 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Lefagy a Google Chrome miatt a számítógép sokaknál, akik már telepítették a legújabb Windows-frissítést.

Múlt héten vált elérhetővé a Windows 10 legújabb nagy frissítése, a Windows 10 April Update, amit kedd óta bárki manuálisan is letöltheti a számítógépére. A fejlesztés kapcsán mutattunk már néhány olyan újdonságot, aminek mindenképpen hasznát veszik majd a felhasználók, úgy tűnik azonban, hiba is csúszott a gépezetbe. Méghozzá egy eléggé idegesítő hiba.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 07. Monday - 10:18:41 -- Politika -- 0

HVG

Szijjártó felesége egy iskolára felkészítő magántanodát üzemeltet, a tanoda épületébe az apósa is beszállt.

Bár a dunakeszi 168 milliós háza miatt elvileg még mindig 30 millió forinttal tartozik a szüleinek Szijjártó Péter külügyminiszter, a felesége vállalkozásában elvileg most ismét Szijjártó apja segítette a családot – írja a 24.hu.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 07. Monday - 10:15:19 -- Blog -- 0

Huppa.hu

Szerencsére még nem a többségről, de a jelek már így is nagyon riasztóak. Konkrétan tolnai emberekről. „Tolnai tájak, tolnai emberek”, ahogy azt Ordas Iván riportkötetének címe mondja, melyet akkor állított össze, amikor már nagyon kellett neki a sörpénz.

Hogy mit írna most Iván bácsi Tolna megyéről? Biztos igyekezne valami szépet, szerelmes volt abba a tájba, ahogy én is rajongtam érte, míg ott laktam, vagy két évig – igaz, én a prosperitás egyik ritka időszakát fogtam ki, szemmel láthatóan és napról napra fejlődött Szekszárd, pezsgett a kulturális élet és a gazdaság, valamint ne felejtsük el, hogy huszonegy éves voltam, ráadásul a helyi rockklub társelnöke. Akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs és megvetés.

Tovább a Huppa.hu oldalára...2018. May 07. Monday - 10:06:43 -- Közélet -- 0

HVG

Több szakmában, de évről évre egyre kevesebben dolgoznak közmunkásként Magyarországon. A kormány ugyanis radikálisan faragja létszámukat, és az utánuk járó állami támogatást is.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 07. Monday - 09:56:19 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Kiszállási díjat kér több háziorvos is, ha indokolatlanul hívják ki a páciensek – számolt be róla a Népszava.

A lap szerint ilyen esetekben néhány ezer forintot szoktak elkérni a betegektől, kényelmi díjként. Ezt azonban nem teheti meg a háziorvos – mondta Selmeczi Kamill. Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke ugyanakkor elmondta, hogy bár az orvosok nem kérhetnek pénzt, a törekvés érthető.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...