Havi hírek
2018. May 04. Friday - 09:59:27 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

!!444!!!

Testvére pályázott és nyert, így lett a fideszes Hörcsik Richárd nagyszülői házából vendégház. Azonban ott turisták helyett csak az országgyűlési képviselővel és családjával találkoznak rendszeresen a szomszédok, számolt be a HírTV. A Nitor Abaúj Szociális Szövetkezet 18 milliót kapott a göncruszkai ház átalakítására 2015-ben.

A HírTV beszámolója szerint a helyiek nem szívesen beszélnek az ügyről, bár van, aki szokott idegen autókat látni a háznál, a közvetlen szomszéd szerint a református lelkész Hörcsik és családja az ingatlan leggyakoribb vendége. A csatorna hiába próbálta megkérdezni az ügyről a képviselőt,

válasz helyett inkább csöndben maradt.

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. May 04. Friday - 09:54:35 -- Blog -- 0

Mérce blog

Az IMF tavalyi adatok alapján idén februárban adott ki egy tanulmányt arról, hogy a szegénység és az aluliskolázottság közvetlen összefüggésben áll a várható élettartammal világszerte, és ezáltal egyben fel is hívja a figyelmünket a minőségi egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés fontosságára.

A tanulmány szerint ugyanis az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők átlagosan rövidebb ideig élnek, mint az iskolázottabbak, mivel az eltérő képzettség eltérő bevételt és életszínvonalt, így eltérő lehetőségeket is jelent az egészségmegőrzéshez.

Az alábbi diagramon eltérő iskolázottsággal rendelkező 25 éves fiatalok várható élettartama látható országonként átlagolva. A kék pont az alacsony, a piros pont a magas iskolázottsággal rendelkezők várható élettartamát jelzi.

Tovább a Mérce oldalára...2018. May 04. Friday - 09:48:50 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Magyarországon kívül például Fehéroroszország tiltotta meg a vonatkozó értékelés publikálását.

Magyarország azon nagyon kevés tagállam közé tartozik, amely nem járult hozzá, hogy az Európa Tanács (ET) korrupcióellenes testülete közzétegye az útmutatásainak végrehajtásáról készült országértékelést – írja a Népszava.

A Korrupció Ellenes Államok Csoportja (GRECO) azt vizsgálta, hogy az ET tagállamai milyen intézkedésekkel igyekeznek megelőzni a korrupciót az országgyűlési képviselők, a bírák és az ügyészek körében.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 04. Friday - 09:46:21 -- Időjárás -- 0

HVG

Dél felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a nap első felében az ország déli és középső, később az északi területein lehet kevesebb napsütés, és néhol gyenge eső is kialakulhat.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 04. Friday - 09:42:48 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy Magyarország egyedüliként megvétózta a Európai Unió és afrikai kormányok közötti megállapodást. Szijjártó Péter a következőkkel indokolta a döntést az MTI szerint:

“a 31 európai és 26 afrikai ország részvételével megtartott tanácskozáson elfogadott deklaráció ugyanis arról szól, hogy a migráció olyan pozitív folyamat, amelyet ösztönözni kell. Ezért új migrációs csatornákat kell nyitni, és nem lehet jogi státuszuk alapján különbséget tenni migráns és migráns között Mint elmondta, a nyilatkozat szerint – amelyet egyedül Magyarország nem támogatott – az európai országok az afrikaiak álláspontját támogatják”

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. May 04. Friday - 09:39:34 -- Blog -- 0

HVG

Brüsszel megállíthatja Budapestet, csak nem tudja, hogy kéne. Megszorítással nem fog menni.

Beröffent az uniós hadigépezet, Brüsszel nekilát megállítani Budapestet. A haditervet ismertük: megvágják támogatásunkat, ha nem lesz itt jogállam.

Mélyen tisztelt Európa, akkor elmesélem, hol téved Ön.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 04. Friday - 09:35:29 -- Politika -- 0

HVG

Ebben a ciklusban is kijut egy hangzatos pozíció az egykori miniszternek.

Megvolt a Fidesz új parlamenti frakciójának első ülése, amelyen a kormánypárt országgyűlési tisztségviselőiről és bizottsági elnökeiről is döntés született.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 04. Friday - 09:32:33 -- Média -- 0

HVG

Az egykori felcsúti polgármester által bekebelezett Mediaworks a bíróság szerint a Munka Törvénykönyvét megsértve bocsátott el két szerkesztőt a Fejér Megyei Hírlaptól

A Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó Mediaworks csütörtökön elvesztette azt a munkaügyi és kártérítési pert, amelyet két egykori munkavállaló indított a Fejér Megyei Hírlapot is kiadó médiavállalat ellen - írja a 24.hu.

Tovább a HVG oldalára...