Havi hírek
2018. May 02. Wednesday - 10:02:19 -- Időjárás -- 0

HVG

Szerdán a napos reggelt követően, délután megnövekszik a gomolyfelhőzet és késő délutántól a Dunántúlon számíthatunk egyre többfelé záporra, zivatarra.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 02. Wednesday - 10:00:00 -- Politika -- 0

Átlátszó blog

Április 8-a után legalább egy hétig a választásicsalás-tematika határozta meg az ellenzéki pártok kommunikációját, és a kormányfüggetlen média is számos csalásgyanús esetet dokumentált.

Ezen túlmenően azonban egyetlen jogerős döntés sem támasztotta alá ezt a vélekedést. Április 27-i végzésében a Kúria viszont kimondta, hogy a pécsi 040-es szavazókörben sérült a választás tisztasága.

Tovább az Átlátszó blog oldalára...2018. May 02. Wednesday - 09:52:46 -- Oktatás -- 0

Balra Magyar

Megtanuljátok a tízparancsolatot és mást nem is kell tudni! Benne van hogy ne lopj mert az állami vezetőknek minden pénz kevés ! A buta ember a jó a kormánynak…

Akkor jobb ha az egyetemeken is a tízparancsolattal kezdik a napot, meg egy rózsafüzérrel? Nem veszi észre az értelmiség, hogy ezzel az idiótával, meg vannak alázva? Vagy pénzért korpás a hajuk?

Tovább a Balra Magyar oldalára...2018. May 02. Wednesday - 09:50:36 -- Életmód -- 0

Népszava Online

Erőteljesen terjeszkedik hazánkban a koreai szúnyog, komoly betegségeket hordozva magukkal. A trópusi betegségek kapcsán ma még csak kockázatról beszélünk, de nem alaptalanul.

A hazai szúnyogok csípése ma leginkább csak múló kellemetlenséget jelent, de aggodalomra ad okot, hogy egy veszélyes idegen szúnyogfaj is megtelepedett Magyarországon. Bár kevesen tudják, de a hazánkban őshonos szúnyogfajok is komoly betegségeket hordozhatnak, a behurcolt, invazív szúnyogfajok viszont komolyabb fenyegetést jelenthetnek: ezek a tigris- vagy más néven zebraszúnyog, az ázsiai bozótszúnyog és a koreai szúnyog.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. May 02. Wednesday - 09:47:11 -- Külföld -- 0

Pesti Bulvár

Javid pakisztáni bevándorlók gyermekeként született Nagy-Britanniában, apja buszsofőrként dolgozott, csakúgy, mint London munkáspárti polgármesterének, a szintén pakisztáni bevándorló családban született Sadiq Khannak az apja. Sajid Javidot nevezte ki belügyminiszterré hétfőn Theresa May brit miniszterelnök. Javid Amber Ruddot váltja a belügyi tárca élén.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. May 02. Wednesday - 09:44:38 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Hosszú évek egyre hangosabb felhasználói panaszáradata után a Facebooknál is belátták, hogy az egykor szinte mindenki által kedvelt Messenger egy jól használható üzenetküldőből egy kusza, túlzsúfolt alkalmazás lett. Mark Zuckerberg megígérte: tesznek ellene.

A Facebook Messengert szinte mindenki használja, ám egyre kevesebben szeretik. A vállalat három éve jelentette be, hogy radikálisan átalakítja az alkalmazást, egyszerű üzenetküldő helyett egy önálló, multifunkciós platformot farag belőle. Ennek jegyében kerültek bele játékok, reklámok, a Napom funkció satöbbi. Az elmúlt évek újabb és újabb funkciói nem csak kevésbé átláthatóbbá, hanem idegesítőbbé is tették a Messengert, amely ráadásul egyre több erőforrást igényelve egyre nagyobb tempóban meríti telefonunk akkumulátorát.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 02. Wednesday - 09:37:38 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Mostanra már mindenkinek meg kellett kapnia a Gmail új dizájnját, azt azonban külön be is kell kapcsolni. Mutatjuk, hol teheti meg és azt is, miként válthat vissza.

Nemrég történetének egyik legnagyobb ráncfelvarrásán esett át a Gmail, a fejlesztők pedig alig egy hete élesítették az új funkciókat. Ennek köszönhetően mára sok felhasználó találkozhatott az új dizájnnal, ehhez azonban át kellett pöccinteni a fiókon belül található kapcsolót. Ha valalki esetleg nem tette volna még meg, annak most megmutatjuk, hol találja és milyen az "új" Gmail – a funkciókról pedig itt olvashat bővebben.

Tovább a HVG oldalára...2018. May 02. Wednesday - 09:34:27 -- Politika -- 0

168 Óra Online

Az Index a birtokába került dokumentumokra hivatkozva írja, hogy a a Kúria helyt adott a Jobbik felülvizsgálati kérelmének, és az erről szóló jogerős döntéssel (Kvk.V.37.548/2018/5.) két szavazókörben is újraszámoltatta az április 8-i parlamenti választásokon pártlistára leadott voksokat.

A két szavazókör egyike a Pálfiszeg, a Zala megyei 1-es választókerület 001-es szavazóköre, ahol a Jobbik állítása szerint 14 voksot írtak a párt helyett a NET Párt neve mellé, a másik pedig Sárospatak, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 5-ös választókerület 007-es szavazóköre, ahol 144 jobbikos szavazat vándorolt át valamiért a NET Párthoz.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...