Havi hírek
2018. April 28. Saturday - 10:41:15 -- Mezőgazdaság, kertészet, állattenyésztés -- 0

Zoom.hu

A téli és tavaszi fagyok az idén nem okoztak érdemi kárt a magyar szamóca ültetvényekben, ezért a termelők a kedvező hozamú évekhez hasonlóan, 700-800 hektárról, mintegy 15 ezer tonna szamócát takaríthatnak be – közölte a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács gyümölcsfőbizottságának elnöke.

Tovább a Zoom.hu oldalára...



2018. April 28. Saturday - 10:38:41 -- Politika -- 0

Népszava Online

Közvetlenül a választások előtt, a székesfehérvári fideszes kampányzárón találkoztam egy osztrák televíziónak dolgozó kollégámmal, aki ámulva mesélte: napokon át forgattak a városban, ám egy szál fideszest sem találtak. Ellenkezőleg: az utca népe mondhatni versenyezve fújolta le a Fideszt. „Valami van a levegőben” szimatolta a kolléga - „valami nagy-nagy változás készül.” Igaza lett, csak nem úgy: két nappal később Székesfehérváron bő nyolcezerrel többen szavaztak egyéniben a kormánypárt amúgy teljesen jellegtelen helyi jelöltjeire, mint négy évvel korábban.

Tovább a Népszava Online oldalára...



2018. April 28. Saturday - 10:35:22 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A közép- és kelet-európai országok közül Magyarország az egyik első, ahol a PayPal helyi nyelven is elérhetővé teszi szolgáltatásait.

A magyar fogyasztók mostantól még könnyebben vásárolhatnak és fizethetnek a világ egyik közkedvelt online fizetési megoldásával. A PayPal honosításának köszönhetően a következő funkciók válnak elérhetővé magyar nyelven:

Tovább a HVG oldalára...



2018. April 28. Saturday - 10:23:56 -- Politika -- 0

Balra Magyar

Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel – olvasható Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének MTI-hez eljuttatott közleményében.

Orbán Viktor Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Varga Mihályt pénzügyminiszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Bártfai-Mager Andreát a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja.

Tovább a Balra Magyar oldalára...



2018. April 28. Saturday - 10:19:16 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Úgy tűnik, Orbán március 15-i beszédében belengetett “elégtétel” kezd beindulni, és keresik a lehetőséget, hol lehet egyet-egyet belerúgni az ellenzékbe. Csepelen, egyedül Szabó Szabolcs az Együtt politikusa maradt állva az ellenzéki oldalon, így le is tudta győzni Németh Szilárdot.

Az LMP részéről Tenk András, míg az MSZP részéről Bangóné Borbély Ildikó lépett vissza. A bosszú elégtétel pedig nem váratott magára sokáig. A csepeli önkormányzat megszüntette a fenntartható fejlődésért felelős tanácsnoki feladatot az önkormányzatnál, amelyet eddig az LMP-s Tenk András látott el. A javaslatot, mely elfogadásához minősített többségre volt szükség, Morovik Attila, fideszes alpolgármester, frakcióvezető nyújtotta be. A döntés szerint a tanácsnoki pozíció május 2-án meg is szűnik.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...



2018. April 28. Saturday - 10:15:19 -- Politika -- 0

HVG

Az örök negyedik – tetszik, nem tetszik, egyre inkább ez a státusa Magyarországnak a visegrádi négyek között.

A Kárpát-medencében élnek például Kelet-Közép-Európában a legrövidebb ideig az emberek, itt születik relatíve a legkevesebb gyerek, s szintén e vidéken a legalacsonyabb az egy főre jutó fogyasztás is. A felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók aránya ugyancsak Magyarországon a legkisebb, miközben itt található relatíve a legtöbb gazdaságilag elmaradott térség is az egy főre jutó GDP alapján.

Tovább a HVG oldalára...



2018. April 28. Saturday - 10:13:20 -- Időjárás -- 0

HVG

29-30 fok várható a következő három napban, de több helyen vihar is várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma túlnyomóan derült, napos idő lesz, de délután, este főként a déli megyékben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 15, 20 fokra hűl le a levegő.

Tovább a HVG oldalára...



2018. April 28. Saturday - 10:11:28 -- Politika -- 0

HVG

A "Homo Insipiens nudus"-ról, vagyis a Kopaszokról készített egy gyors tájékoztatást a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, azzal, hogy a "Városligetbe költözött az Állatkert."

Tovább a HVG oldalára...