Havi hírek
2018. April 26. Thursday - 10:42:42 -- Rezeda világa -- 0

Huppa.hu

Május nyolcadikán reggel hattól délután kettőig lezárják a Kossuth teret, hogy ott szabadon mozoghassanak az országgyűlési képviselők, a diplomáciai küldöttségek és a külföldi védett személyek.

Ezzel a szesszel kordonoznak, ami arra utal, nem alakuló szeánsz lesz, hanem koronázás, ha küldöttségek és védett mókusok garmadája fog ott szambázni. Ugyan már, királylány.

Tovább a Huppa.hu oldalára...2018. April 26. Thursday - 10:37:18 -- Gazdaság -- 0

Zoom.hu

A 31 tejfölből 15-tel szemben kellett valamilyen probléma miatt eljárást indítani, amiből 3 esetben élelmiszer-ellenőrzési bírságot is kiszabtak a Nébih ellenőrei.

Legújabb Szupermenta terméktesztjén a 20%-os zsírtartalmú tejfölöket ellenőrizte élelmiszer-biztonsági és minőségi szempontból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Szupermenta terméktesztek sorában a magyar háztartások nagy kedvence, a tejföl következett.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 26. Thursday - 10:31:04 -- Mezőgazdaság, kertészet, állattenyésztés -- 0

Zoom.hu

Az afrikai sertéspestis felbukkanása miatt Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr és Dél-Korea is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat

Igencsak súlyos problémákat okoz az, hogy a Heves megyében egy vaddisznó tetemében afrikai sertéspestist mutattak ki. A Világgazdaság csütörtöki száma szerint erre hivatkozva Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr és Dél-Korea is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat és sertés eredetű termékeket.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 26. Thursday - 10:22:46 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Nem veszélyes közlekedni azzal a mentőautóval, ami már olyan rossz műszaki állapotban van, hogy az egyik gépkocsivezető kedd reggel 7-kor nem akarta átvenni – derül ki az Országos Mentőszolgálat válaszából, melyet az ügyben feltett kérdésünkre kaptunk.

Mint azt lapunknak Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója írta: „a képeken is látható korrodált, többszörösen hiányos doblemez a közlekedésbiztonságot nem veszélyezteti, ám az autó mielőbbi cseréjének (melyet már előzetesen beütemeztünk) indokoltságát alátámasztja.” Hozzátette: míg korábban gyakori volt, mára az Országos Mentőszolgálat flottájában az ilyen kocsi, mostanra már csak elvétve találni hasonló elhasználódott, rozsdás mentőautót, és az idei év beszerzései révén, várhatóan ezeket is lecserélik.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 26. Thursday - 10:19:55 -- Bulvár -- 0

Népszava Online

A cicaharcról korábban majd minden médium beszámolt a bulvár-rovatában; Hajdú Péter beperelte Puzsér Róbertet, aki a közösségi portálon „pszichopatának” minősítette őt. Az események későbbi fázisában pedig a Hajdú által indított sokasodó peres eljárásokat Puzsér „egy média­pszichopata jogi terrorjának” titulálta.

Az ügy - cicaharc ide vagy oda - egészen az Alkotmánybíróságig jutott, a tisztes testület pedig verdiktjében megállapította: a megváltozott társadalmi viszonyok, különösen a telekommunikáció terjedése révén a közszereplői kör bővülése figyelhető meg, így olyan személyeknek is lehetősége nyílik a közéleti viták aktív alakítójává válni, akik korábban nem tartoztak a közszereplők fogalmi körébe.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 26. Thursday - 10:15:54 -- Külföld -- 0

HVG

Nem fogadott és nem is indított vonatokat az osztrák vasút Hegyeshalomnál. Azt nem közölték, miért, és a MÁV sem tudta, meddig tart a korlátozás.

Újra fogad és indít vonatokat az osztrák vasút Hegyeshalomnál – tájékoztattatta a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök reggel az MTI-t.

Kavalecz Imre közölte, az ÖBB, az osztrák vasút 6 óra 35 perctől feloldotta az 5 óra 15-kor bevezetett korlátozást. Ez azt jelenti, hogy újra fogadnak és indítanak vonatokat Hegyeshalomnál, így a Magyarországról Bécs felé tartó szerelvényeknek már nem kell várakozniuk a határállomáson.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 26. Thursday - 09:53:48 -- Kultúra -- 0

HVG

A zaklatási botrány után nem dolgozhatott, de a munkaviszonya megmaradt, és a fizetését is megkapta. Most viszont rendkívüli felmondással megvált a rendezőtől a színház. A Budapesti Operettszínház volt művészeti vezetője a nyugdíjazását kérte az után, hogy többen zaklatással vádolták meg.

Az ügyben belső vizsgálat is indult, Kerényit ezt követően azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól. A Blikk ugyanakkor úgy tudja, hogy a munkaviszonya megmaradt, és a fizetését is megkapta, amíg a nyugdíjazási eljárás tart. Ennek viszont most vége: a Budapesti Operettszínház sajtófőnöke a lapnak megerősítette, hogy a színház rendkívüli felmondással megvált az egykori művészeti vezetőtől.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 26. Thursday - 09:48:44 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Április eleje óta lehet arról hallani, hogy a Google frissíteni fog egyet a Gmailen. Most megtette, ami a Gmail eddigi történetének egyik legtöbb újdonságot hozó ráncfelvarrása lett.

Sokan talán nem is gondolnák, de idén már 14 éve, hogy a Google elindította saját levelezőszolgáltatását, a Gmailt. Azóta az egyik legnépszerűbb levelezővé vált, ami persze azt is magával hozta, hogy jó néhány fejlesztésen és ráncfelvarráson esett át a szolgáltatás. Az eddigi legnagyobbat 2011-ben kapta, amikor rendesen átszabták a klienst, előtte és utána "csak kisebb-nagyobb" változtatásokat eszközölt a Google.

Tovább a HVG oldalára...