Havi hírek
2018. April 21. Saturday - 12:33:43 -- Étel, ital, sütemény, desszertek... -- 0

BorsOnline

Bakó Ádám: Vaslapon sütöm
Igazi különlegességre bukkantunk a városban, a töltött bundás kenyérre, ami egyelőre kuriózumnak számít.

– Bárki, aki meglátja, hogy létezik ilyen, nagyon örül és azonnal kér, hiszen máshol nem evett, nem látott még ilyet – mondta Bakó Ádám, egy belvárosi étterem séfje. A fiatal szakács elárulta, hogyan készíti a finomságot.

Tovább a Borsonline oldalára...2018. April 21. Saturday - 12:30:28 -- Gazdaság -- 0

Portfoli

Július elsejétől drágább lehet Budapesten taxival utazni, ugyanis a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedhet, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nőhet, ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztést megszavazzák a képviselők.

A rendelet életbelépése óta az infláció átlagos mértéke meghaladta a tíz százalékot - olvasható a mellékelt előzetes hatásvizsgálatban, amely szerint az áremelés hatására mintegy 20-40 napig tartó átmeneti utazáscsökkenés prognosztizálható az ágazatban, amely ezt követően visszaáll az áremelés előtti szintre.

Tovább a Portfolio oldalára...2018. April 21. Saturday - 12:24:57 -- Kultúra -- 0

Index

José Antonio Domínguez Bandera, vagy ahogy talán valamivel többen ismerik, Antonio Banderas volt már Zorro Anthony Hopkins mellett, volt El Mariachi Robert Rodriguez Desperado-filmjeiben, játszott az Evitában, volt szerepe az Interjú a vámpírral-ban és a Philadelphiában, és már a kezdetektől, harminchat éve Pedró Almodóvar állandó színésze.

Ja, és persze a világ boldogabbik, szinkrontól mentes fele miatta nézi meg az újabb és újabb Shrek-filmeket: olyan jól kölcsönözte a hangját Csizmás, a kandúrnak, hogy az animált állat külön filmet kapott. A tél nagy részét Magyarországon töltötte, mert itt forgatta a részben Ron Howard (Egy csodálatos elme, Apollo-13, a legújabb Star Wars) által kitalált Géniusz: Picasso című sorozat cím- és főszerepét a National Geographic csatorna számára. 

Tovább az Index oldalára...2018. April 21. Saturday - 12:04:39 -- Külföld -- 0

Pesti Bulvár

Az egészségügyben dolgozók és a vasutasok is utcára vonultak az országban pénteken: előbbiek a kórházak kiegészítő személyzete béreinek csökkenése, utóbbiak a rossz munkakörülmények miatt tiltakoztak.

Több száz egészségügyi dolgozó követelte, hogy a teljes ágazatban méltányosan alkalmazzák a tavaly elfogadott közalkalmazotti bértörvény előírásait, amelyek értelmében márciustól nőtt az orvosok bére, de a kiegészítő személyzeté egyes esetekben csökkent.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 21. Saturday - 12:02:50 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Pesti Bulvár

Rubens Barrichellónak nem engedték meg, hogy meglátogassa Michael Schumachert, korábbi versenyzőtársát, aki 2013 decemberében történt síbalesete óta a nyilvánosságtól elzárva lábadozik súlyos fejsérüléséből.

„Megpróbáltam meglátogatni Michaelt, de azt mondták, nem lehet” – idézi Barrichello nyilatkozatát a nemzetisport.hu. – “Azt mondták, azzal, ha meglátogatom, neki és önmagamnak sem teszek jót. Így semmi hírem sincs róla.”

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 21. Saturday - 12:00:46 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Google egy okostelefonos alkalmazással segítené a programozás alapjainak elsajátítását.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 21. Saturday - 09:29:20 -- Időjárás -- 0

HVG

22-27 fok lesz ma.
Szombaton szinte országszerte napos időre számíthatunk, csak néhol, elsősorban a Dunántúlon jelenhetnek meg vékony fátyolfelhők az égen. Csapadék sehol sem várható. Északon, északnyugaton időnként megélénkülhet a nyugati-délnyugati szél.

Délután 22-27 fokra készülhetünk.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 21. Saturday - 09:27:24 -- Belföld -- 0

HVG

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértőn áramütés ért egy gólyát, amelyik elpusztult, a mályi madármentők viszont megmentették a tojásait.

Tovább...