Havi hírek
2018. April 17. Tuesday - 10:00:27 -- Időjárás -- 0

Zoom.hu

Csapadékos, de meleg nap várható. Hétvégén irány a természet!

Ma a gyakran erősen felhős égből szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatar környezetében megerősödik. 21 fok körül alakul a hőmérséklet. Úgy tűnik, szerdán csökken a felhőzet, sok napsütés valószínű.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 17. Tuesday - 09:57:57 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

A rezsiharcban az Orbán-kormány mintha teljesen elfeledkezett a lakosságon kívüli vevőkörről, azaz a cégekről – deríthető ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által most frissített árampiaci adatbázis elemzésével.

Lapunk számításai szerint, míg szabad piaci alapon a cégektől kilowattóránként 14,4 forintot kérnek az áramkereskedők, addig az ugyanerre vonatkozó állami - „egyetemes szolgáltatási” - tarifa 21,2 forint. (Ez csak az áram mint termék ára, rendszerhasználati és egyéb díjtételek, illetve áfa nélkül.)

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 17. Tuesday - 09:53:37 -- Politika -- 0

Balra Magyar

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, Soros György nem akarja elfogadni a magyar választás eredményét…

Soros György brüsszeli tárgyalásain a magyar emberek megbüntetését akarja elérni, mert a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak – jelentette ki Szijjártó Péter Luxembourgban hétfőn, az uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

Tovább a Balra Magyar oldalára...2018. April 17. Tuesday - 09:50:46 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

A riporter arra volt kíváncsi, mit gondol Macron arról, hogyan építhető újra Európa olyan exkommunista országokkal, amelyek ellenzik a menekültek, az idegenek befogadását. Erre példaként Orbán Viktort hozta fel, akinek a diskurzusa szerinte „a háború előtti időszakot idézi”.

“Úgy tekintem Európát, ahogy van, panaszkodhatunk, én is panaszkodom miatta. Egyetlen, Orbán Viktor által vallott értéket sem tartok a magaménak. De ott van, megválasztották…”

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 17. Tuesday - 09:46:33 -- Politika -- 0

HírHugó

„Ez a tüntetés arról szól, hogy április 8-án nem lett vége a világnak, az ország felénél valamivel több a változásra szavazott és ezt illik tiszteletben tartani azoknak, akik most a hatalmat gyakorolják a következő években”- nyilatkozta az ATV-nek. Bajnai Gordon hozzátette: „másrészt arról szól azoknak, akik itt vannak, vagy lélekben itt vannak, hogy nincsenek egyedül és azokkal a fenyegetésekkel kapcsolatban, amik elhangzottak az elmúlt időben, össze kell kapaszkodni, meg kell fogni egymás kezét és a civil társadalomnak, civileknek, a listázottaknak, vagy akiket a lista fenyeget, meg kell fogni egymás kezét és ki kell tartani”.

Tovább a HírHugó oldalára...2018. April 17. Tuesday - 09:43:34 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Aztán most kiderült, hiába adott ehhez új eszközöket is az oldal, az emberek többsége pár kattintásra sem hajlandó a saját érdekében.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 17. Tuesday - 09:40:33 -- Politika -- 0

HVG

Soros büntetést akar, civiljei a csalódottakat hergelik – ezzel a címlapsztorival állt elő a Magyar Idők. A lap szerint

"szép számmal ügyködtek a spekuláns hálózatához köthető emberek a hétvégi tüntetés körül."

Azon, hogy ezt állítják, nem is csodálkozunk, az indokláson már annál inkább. Íme a bizonyíték:

Tovább a HVG oldalára...2018. April 17. Tuesday - 09:38:06 -- Belföld -- 0

HVG

Elővárosi vasútként adta el a kormány a Szabadbattyán és Balatonfüred közti vasútvonal villamosítását az Európai Uniónak - írja a Blikk a Magyar Hírlap alapján.

A Székesfehérvárt Balatonfüreddel összekötő 64 kilométeres szakaszt a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) a "központi régión kívüli városi és elővárosi közlekedés" című alfejezetbe sorolta, Dorner Lajos, a Balaton Fejlesztési Tanács közlekedési szakértője pedig a Blikknek azt mondta, így azt kellene majd bizonyítani az EU-nak, hogy Balatonfüred Székesfehérvár elővárosa, noha a két település más megyében fekszik.

Tovább a HVG oldalára...