Havi hírek
2018. April 16. Monday - 10:25:47 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Több orvosi egyetem medikusai is részt vesznek a Teddy Maci programban, amely legfőbb célja a kisgyerekek félelmének csökkentése az orvosokkal, orvosi eszközökkel szemben, illetve figyelmük felkeltése az egészségtudatos életmódra.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 16. Monday - 10:23:20 -- Politika -- 0

Népszava Online

Újra narancsba borult a vidéki Magyarország. Riportereink somogyi, baranyai és borsodi településeken kérdezték: miért újra Orbán?

SOMOGY Megtépett plakátot lobogtat a szél a faluszéli buszmegállóban, Potocskáné Kőrösi Anita képviselő-jelölt néz mosolyogva a Kazsokba érkezőkre. A faluban beljebb még két jobbikos hirdetésbe botlunk – éppen ennyi voksot kapott a párt jelöltje a községben, ahol a 149 szavazóból 137-en a Fidesz-KDNP jelöltjét ikszelték be, vagyis a Witzmann Mihály a szavazatok 92 százalékát söpörte be.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 16. Monday - 10:18:34 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

A Budapesten és több vidéki városban megrendezett szombati ellenzéki tüntetések aligha kényszerítik irányváltásra az újraválasztott magyar kormányt, ám jól tükrözik, mennyire megosztott az a közép-európai ország, amely leginkább eltávolodott a liberális nyugati értékrendtől – idézi a The New York Times című amerikai napilap cikkét a hvg.hu.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 16. Monday - 10:15:14 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Sorra dőlnek be a magyar felhasználók annak a Facebookon terjedő, igen komoly átverésnek, amely azt ígéri: mindössze három betű beírásával kideríthető, biztonságban van-e az illető fiókja, ahhoz hozzáfértek-e valaha illetéktelenek.

Elegendő három betűt beírni a vonatkozó bejegyzés alá, így is kideríthető, van-e valamilyen biztonsági probléma az illető Facebook-fiókjával – lényegében ezt ígéri az a felhívás, amely bár március vége óta terjed a közösségi oldalon, a magyar felhasználóknál a napokban terjed igazán

Tovább a HVG oldalára...2018. April 16. Monday - 10:11:10 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

HVG

Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 16. Monday - 09:58:22 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Gmail a látványos ráncfelvarrás mellett új funkciókkal is kísérletezik. Ezek közé tartozik az olyan levelek küldésének lehetősége, amelyeket szinte biztosan csak a címzett olvashat el, ráadásul ő sem bármikor.

Úgy döntött a Google, ideje felfrissítenie levelezőrendszerét, és a dizájnváltással együtt több kényelmi funkció is érkezik – ezekről itt olvashatnak. A legújabb hírek pedig arról szólnak, hogy egy igazán hasznos funkció is jöhet majd a legkedveltebb levelezőrendszerbe: az elküldött üzenetek adott időben történő megsemmisülése.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 16. Monday - 09:38:47 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Hírközpont.eu

Nyugdíj összegének megállapítása, kiszámítása 2018/2019

Vannak szolgálati idők, amik beleszámítanak a nyugdíjba és vannak, amik nem. A gyes beleszámít, és az ápolási idő is, viszont a nők kedvezményes nyugdíjába nem számít bele az ápolási. Amiből vonnak nyugdíjjárulékot, az tulajdonképpen beleszámít a nyugdíjba.

A nyugdíjrendszer témáját napjainkban is egyre többször érinti a híradó, az internetes portálok. Nem véletlen, ugyanis számos, aggodalomra okot adó tényezővel kell számolni, éppen ezért fontos, hogy a témával azok is foglalkozzanak, akik még csak mostanság próbálnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Tovább a Hírközpont.eu oldalára...2018. April 16. Monday - 09:36:09 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Milyen ellátást igényelhet, aki betölti a nyugdíjkorhatárát, de nem szerzett az öregségi nyugdíjra jogosultságot? A szociális ellátórendszeren belül az időskorúak járadékát kérheti. 2018-ban változtak a feltételek, amelyeket Farkas András nyugdíjszakértő foglalt össze.

Az időskorúak járadéka azoknak az idős személyeknek a részére biztosít ellátást, akik a nyugdíjkorhatáruk betöltése után a szükséges szolgálati idő (résznyugdíjhoz: legalább 15 év, teljes nyugdíjhoz: legalább 20 év) hiányában saját jogú nyugellátásra nem jogosultak és jövedelemmel egyáltalán nem vagy csak minimális mértékben rendelkeznek.

Tovább a Napi.hu oldalára...