Havi hírek
2018. April 15. Sunday - 10:06:08 -- Média -- 0

Nyugat.hu

Széljegyzetben sem - mintha nem is gyűlt volna össze 100 ezer ember.

A fideszes Vas Népe és Zalai Hírlap online még egy széljegyzetben sem említi meg a tegnapi az Orbáni rezsim elleni 80- 100.000 fős tüntetést. . Ami minden előzetes kormánypárti híreszteléssel és rémisztgetéssel ellentétben teljesen békésen, mindenféle rendbontás nélkül zajlott.

Pedig ilyen se volt még, hogy együtt tüntetett volna Budapesten a teljes ellenzék, a Jobbikon át a Dk-sokig, a szervezők becslései szerint pedig körülbelül 100 ezer ember volt kint, és feltűnően sok fiatal. Mi helyszíni fotókkal és blogfolyammal jelentkeztünk.

Tovább a Nyugat.hu oldalára...2018. April 15. Sunday - 09:59:38 -- Időjárás -- 0

!!444!!!

Jó reggelt kívánok, az ország egyes részein már most 15-16 fok van. Hogy még nincs itt véglegesen a nyár, az csak néhány magashegyi vidékünkön múlik,

a Tarnavidékén mértek 2 fokot hajnalban, ezt leszámítva jellemzően 9-13 fok között alakul a hőmérséklet már ezen a kora reggeli órán is, pedig még csak ki se sütött a nap. Az ég délelőtt is javarészt borult marad, de ez a hőmérsékletet alig befolyásolja. Már így, teljesen borult időben is 19-20 fokig melegedhet az idő, délután pedig, amikor helyenként felszakadozhat a felhőzet, az ország északi felén 23-25, a déli részeken 25-28 fok várható.

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. April 15. Sunday - 09:56:10 -- Időjárás -- 0

Zoom.hu

A hét eleje kicsit borongósabban indul, ám aztán újra belelendül a nyárias tavasz. Ahogy szombaton, úgy vasárnap is szinte nyárias meleg lesz az országban.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 15. Sunday - 09:52:10 -- Politika -- 0

Zoom.hu

A BBC News szerint nagyjából 100 000-es tömeg gyűlt össze az euroszkeptikus Orbán Viktorral szemben.

A BBC News-nál is a kiemelt hírek között szerepelt a tegnapi, budapesti kormányellenes tüntetés. A demonstrációval és annak hátterével foglalkozott a New York Times is.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 15. Sunday - 09:47:16 -- Politika -- 0

Zoom.hu

„Soros György pénzéből szervezte a szombati tüntetést a hálózata.” Ez egy politikai bolhacirkusz.

A szombati tüntetés nem magánkezdeményezésből, hanem a Soros-hálózat szervezésében és Soros György pénzéből jött létre, mert valójában ő az, aki nem tudja elfogadni a múlt heti választás eredményét – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Rogán Antal kijelentette, hogy az események mögött igazából nem is az ellenzék pártjai állnak, hiszen őket is kívülről mozgatják – idézi az MTI a minisztert.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 15. Sunday - 09:43:24 -- Politika -- 0

HVG

Minden idők legnagyobb kormányellenes tüntetését rendezték meg szombaton demokráciát és új választójogi törvényt követelve. A szervezők azt ígérik, folytatják

Eltérő várakozással érkeztek az emberek a szombat délutáni tüntetésre: voltak, akik nem számítottak semmi forradalmira, egyszerűen csak jól esett kint lenniük - levezetni a feszültséget a sokakat váratlanul ért újabb kétharmad miatt -, mások viszont igenis reménykedtek valamiben. Sokan felvettették a tömegben, sosem gondolták volna, hogy egyszer jobbikosokkal fognak együtt vonulni, pedig most így lett: békésen megfért egymás mellett az Árpád-sávos és az EU-s zászló.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 15. Sunday - 09:39:11 -- Blog -- 0

HVG

A színpad áll, a nép összegyűlt. Most a politikusokon a sor. Együtt hallgatom az Örömódát egy csapat jobbikossal. Nem a vizslakölyökről azonosítom őket, hanem a Harcos-pólókról és a cakkos hadizászlókról.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 15. Sunday - 09:36:25 -- Politika -- 0

HVG

A kormánypárti sajtó pedig bőszen bólogat, vagy úgy tesz, mintha mi sem történt volna.

Vasárnap reggelre rakta össze a szombati tüntetés körülményeit a kormány, Rogán Antal iránymutatásának megfelelően pedig a kormánypárti média is az estinél jóval határozottabban számolt be a szervezők szerint több mint százezer ellenzékit megmozgató eseményről.

Tovább a HVG oldalára...